Un stat anunță că a început închiderea granițelor după ce cazurile de coronavirus s-au înmulțit
Australia a închis granița dintre două dintre cele mai populate state ale sale, au declarat autoritățile luni, în timp ce oficialii au anunțat noi măsuri restrictive pentru a combate un al doilea val al cazurilor de coronavirus în Melbourne.
Granița dintre statele Victoria și Noua Țara Galilor de Sud va fi închisă marți la miezul nopții, au declarat oficialii din ambele state. Decizia vine în contextul în care Melbourne, capitala statului Victoria, a anunțat o creștere cu 127 de cazuri noi luni. Nu a fost stabilită o dată pentru redeschiderea frontierei.
Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat că decizia de închidere a frontiereia fost „apelul inteligent, potrivit în acest moment, având în vedere provocările semnificative cu care ne confruntăm în combaterea acestui virus”.
Australia a înregistrat peste 8.500 de cazuri de COVID-19 și 105 decese cauzate de virus, scrie euronews.com.
Țara a redus restricțiile în ultimele săptămâni, dar Melbourne a înregistrat o creștere a transmiterii comunitare, ceea ce a împins autoritățile să ia noi măsuri restrictive De asemenea, au fost aplicate măsuri stricte de distanțare socială în 30 de suburbii.
„Ceea ce se întâmplă în Victoria nu s-a produs încă în altă parte din Australia”, a declarat Gladys Berejiklian, premierul din Noua Țara Galilor de Sud.
„Este o nouă etapă a pandemiei și, ca atare, necesită un nou tip de răspuns”, a adăugat oficialul.
Pandeia de coronavirus accelerează la nivel mondial
Pandemia de coronavirus continuă să accelereze la nivel mondial. OMS a raportat, în ultimele 24 de ore, 212.326 noi cazuri de coronavirus la nivel mondial. Este cel mai mare număr de infectări înregistrat într-o singură zi de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, relatează agenția Xinhua.
Cea mai mare creștere s-a produs pe continentul american – 129.772 noi îmbolnăviri. SUA sunt de departe cea mai afectată ţară din lume. Președintele american Donald Trump a ținut să reamintească faptul că planeta a ajuns în această situație din cauza Chinei. Liderul de la Casa Albă a punctat că Beijingul va trebui „să dea socoteală”. Michael Ryan, directorul serviciilor de urgenţă din cadrul OMS, ceruse vineri tuturor țărilor „să se trezească” la realitate şi „să preia controlul” asupra răspândirii SARS-CoV-2.
Creșterea cazurilor deCOVID-19la nivel mondial
SUA se numără printre țările care se confruntă cu o reapariție a infecției după redeschiderea economiei și ușurarea restricțiilor. Pe măsură ce cazurile din SUA au continuat să crească, vârsta medie a pacienților a scăzut, potrivit oficialilor din Florida, Texas și din alte stare americane. Unii oficiali spun că acesta este motivul pentru care decesele cu Covid-19 au scăzut, deoarece virusul este mai fatal în rândul pacienților mai în vârstă. Cu toate acestea, mai mulți oficiali din domeniul sănătății, inclusiv consilierul pentru sănătate la Casa Albă, Dr. Anthony Fauci, au avertizat că decesele vor crește în timp, mai ales că pacienții mai tineri infectează persoanele mai în vârstă și mai vulnerabile.
În acest context, la rândul său, Tedros a remarcat că, la șase luni de la momentul în care China alerta în premierăOMScu privire la o nouă infecție respiratorie,a fost spart un nou prag psihologicîn ceea ce privește bilanțul pandemiei de coronavirus: peste 10 milioane de cazuri confirmate deCOVID-19și 500.000 de decese.