Un sistem secret al marinei americane a captat sunetul unei implozii la câteva ore de la dispariția submersibilului Titan

Un sistem secret al marinei americane a captat sunetul unei implozii la câteva ore de la dispariția submersibilului Titan
Foto: Captura YT

După o căutare masivă ce s-a întins pe mai multe zile pentru submersibilul cu destinația Titanic, care a captat atenția internațională, autoritățile americane au anunțat că nava a suferit o „implozie catastrofală” – iar noi informații de la o sursă a Marinei americane ajută la clarificarea momentului în care s-ar fi putut produce dezastrul.

Noi detalii despre implozia submersibilului Titan

Toți cei cinci oameni de la bordul submersibilului, cunoscut sub numele de „Titan”, au fost uciși, a anunțat Garda de Coastă din SUA într-o conferință de presă de joi. Conul de coadă și alte resturi de la submersibilul dispărut au fost găsite de un vehicul operat de la distanță la aproximativ 1.600 de metri de prova Titanicului, scrie CNN.

„Rămășițele sunt în concordanță cu o implozie catastrofală a navei”, a declarat reporterilor contraamiralul Gărzii de Coastă din SUA, John Mauger, comandantul primului district.

Un înalt oficial al Marinei a declarat pentru CNN că Marina a detectat semnale acustice în concordanță cu o implozie duminică în zona generală în care nava se scufunda și a pierdut comunicarea cu nava mamă.

Marina a transmis imediat aceste informații comandanților de la fața locului care conduc efortul de căutare și au fost folosite pentru a restrânge zona de căutare, a declarat oficialul joi.

Cu câteva minute înainte de conferința de presă a Pazei de Coastă din SUA, OceanGate Expeditions, compania care a operat submersibilul de adâncime, a emis o declarație în care vorbea despre moartea celor cinci bărbați de la bord.

„Acum credem că CEO-ul nostru Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeolet, s-au pierdut, din păcate”, a spus OceanGate într-un comunicat.

Titanul și-a început coborârea pentru a explora epava Titanicului.

Știrea încheie o saga care a început duminică când Titanul și-a început coborârea pentru a explora epava Titanicului. Expediția a fost considerată „o șansă de a ieși din viața de zi cu zi și de a descoperi ceva cu adevărat extraordinar” și a costat fiecare participant 250.000 de dolari, arată o versiune arhivată a site-ului OceanGate.

Cu toate acestea, submarinul a pierdut contactul cu nava mamă la aproximativ 1 oră și 45 de minute de la scufundare și nu a ieșit la suprafață așa cum era de așteptat, ceea ce a determinat o operațiune extinsă de căutare și salvare într-o zonă îndepărtată la câteva sute de mile sud-est de Newfoundland.

Accentul pus pe navă a reînnoit criticile față de abordarea OceanGate față de siguranță din partea angajaților și a altor lideri din industrie. Nava de 23.000 de lire sterline de adâncime a fost făcută dintr-o combinație experimentală de fibră de carbon și titan și s-a bazat pe piese cu tehnologie low-tech, cum ar fi un controler pentru jocuri video.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)