Un rus se ascunde în pădure ca să nu fie trimis la război: „Să plec ar fi fost un pas dificil de a părăsi zona mea de confort” (VIDEO)

Un rus se ascunde în pădure ca să nu fie trimis la război: „Să plec ar fi fost un pas dificil de a părăsi zona mea de confort” (VIDEO)
Foto: captura video.

După ce președintele Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială a rezerviștilor, mulți ruși au ales să plece în Georgia sau Kazahstan pentru a evita să fie trimiși pe frontul din Ucraina. Dar exista și alte opțiuni pentru aceștia. Unul dintre ei este Adam Kalinin, un specialist IT de 30 de ani care a ales să se ascundă în pădure decât să meargă la război, notează BBC.

Adam s-a „mutat” în pădure, de frica mobilizării parțiale

Adam a fost împotriva războiului și a primit o amendă și a stat două săptămâni în detenție pentru că a lipit pe peretele blocului său un afiș cu „Nu războiului” după ce Rusia a invadat Ucraina.

Atunci când Vladimir Putin a anunțat că 300.000 de rezerviști sunt chemați să contribuie la război, Adam nu a vrut să riște să fie trimis în prima linie pentru a ucide ucraineni. Acesta nu a vrut să plece din țara din cauza problemelor financiare și a fricii de a abandona ceea ce cunoaște.

„Să plec ar fi fost un pas dificil de a părăsi zona mea de confort”, a declarat Kalinin, pentru BBC. „Nici aici nu este tocmai confortabil, dar cu toate acestea, din punct de vedere psihologic, ar fi foarte greu să plec”.

Bărbatul locuiește într-un cort

În prezent, Adam locuiește într-un cort în pădure de aproximativ patru luni. El folosește o antenă legată de un copac pentru acces la internet, panouri solare pentru energie și se hrănește cu alimente aduse regulat de către soția sa.

Bărbatul a indurat temperaturi de până la -11 grade Celsius, dar spune că mai bine să trăiască  fără acces la utilități decât să meargă la război. Adam crede că dacă autoritățile nu îl pot găsi personal, el nu poate fi obligat să meargă la război.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)