Un român s-ar putea număra printre victimele accidentului feroviar din Grecia. Anunțul Ministerului de Externe

Un român s-ar putea număra printre victimele accidentului feroviar din Grecia. Anunțul Ministerului de Externe
Sursa Foto: Captură Video/ Twitter

Un român s-ar putea afla printre victimele accidentului feroviar din Grecia, soldat cu zeci de morți și de răniți. Ministerul de Externe a transmis că un român din această țară a anunțat Consulatul General al României la Salonic, prin intermediul telefonului de urgență, cu privire la posibila dispariție a unui concetățean, despre care se presupune că ar fi una dintre victimele accidentului.

Un român ar putea fi printre victimele accidentului din Grecia. Demersurile întreprinse de autoritățile noastre

Reprezentanții oficiului consular au luat legătura cu rudele persoanei în cauză și, de asemenea, au efectuat în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile elene pentru a verifica informația.

„Totodată, MAE precizează că, în cursul dimineții zilei de 2 martie, o echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în localitatea Larisa pentru a verifica dacă pe listele  centralizatoare care cuprind persoanele decedate, spitalizate sau evacuate fără îngrijire medicală se regăsește persoana în cauză sau vreun alt cetățean român.

Până la acest moment persoana în cauză nu a fost identificată pe niciuna dintre listele disponibile la nivelul autorităților elene”, a transmis MAE, printr-un comunicat.

Ministerul a ținut să precizeze că deocamdată procedurile de identificare a persoanelor decedate se efectuează cu foarte mare dificultate.

Reprezentanții Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile elene și cu familia persoanei dispărute și sunt pregătiți să acorde asistență consulară, a mai transmis MAE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`