Un român pe locul 2 în topul celor mai căutați infractori cibernetici: FBI a pus o recompensă pe un milion de dolari pentru prinderea sa (FOTO)

Un român pe locul 2 în topul celor mai căutați infractori cibernetici: FBI a pus o recompensă pe un milion de dolari pentru prinderea sa (FOTO)

Nicolae Popescu este cel mai căutat român din lume. FBI oferă recompensă de un milion de dolari pentru hackerul original din Alexandria, care este căutat de 4 ani de autorități, figurând pe locul 2 în lista celor mai căutați infractori cibernetici.

Românul este căutat de FBI pentru o listă lungă de infracțiuni: complicitate la comiterea infracţiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals şi trafic cu mărci înregistrate false, transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals, trafic cu mărci înregistrate false, scrie adevarul.ro.

"Nicolae Popescu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflaţi în România şi în alte părţi din Europa au postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse. Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin email cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii" este descrierea infractorului pe site-ul FBI.

Hackerul a fost reținut în 2010 de procurorii DIICOT în cadrul operațiunii "Valea Regilor" alături de alte 33 persoane. Însă, acesta a reușit să fugă în perioada de 4 ore lăsat liber între momentul expirării mandatului de reținere și ora emiterii celui de arest preventiv.

Nicolae Popescu este un nume cunoscut în America, încă din 2012, de când FBI i-a luat urma. În decembrie 2012, un mandat de arestare federal a fost emis pe numele lui, americanii considerându-l capul unei reţele de hackeri din care mai făceau parte alţi cinci români. Toţi membrii reţelei au fost acuzaţi acuzaţi că au vândut yachturi sau maşini de lux pe internet, obiecte de lux inexistente, la preţuri cuprinse între 10.000 şi 45.000 de euro, păcălind mii de străini. Vânzările se făceau pe eBay sau Cars.com, banii ajungând printr-o reţea de conturi, în România. În 2014, pe capul românului despre care nu se mai ştie nimic a fost pusă o recompensă de un milion de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`