Un român, muncitor forestier în Italia, omorât de trunchiul unui copac tăiat de un coleg

Un român, muncitor forestier în Italia, omorât de trunchiul unui copac tăiat de un coleg
Sursa Foto: Freepik.com

Un român în vârstă de 25 de ani a murit în Italia, zdrobit de trunchiul unui copac tăiat de un coleg. Lucra în pădurea Val Sadole, în Ziano di Fiemme, provincia Trentino. Un buștean doborât de un coleg l-a lovit în cap. Încercările de a-l resuscita au fost în zadar. Conform reconstrucțiilor inițiale ale Salvatorului Alpin, așa a murit un tăietor de lemne român . Numele lui era Simon Vasile Florin, în vârstă de 25 de ani în noiembrie, potrivit fanpage.it.

La fața locului a sosit și echipa de salvare, împreună cu operatorii stației de salvare alpină și speologică Val di Fiemme, carabinierii din Cavalese și pompierii din Ziano și Panchiá. În ciuda încercărilor de a-l resuscita, nu s-a putut face nimic. Odată ce autoritățile au dat aprobarea, cadavrul a fost apoi transferat în vale.

Carabinierii şi inspectorii de muncă Uopsal reconstituie şi constată dinamica accidentului . Potrivit primelor informații de la Salvarea Alpină din Trentino, bărbatul a fost lovit în cap de un buștean care tocmai fusese tăiat de colegul său care se afla cu el.

Sindicatele își ridică vocea, unindu-se în jurul familiei și comunității. Secretarul general al Ugl, Francesco Paolo Capone , reiterează într-o notă că „este o prioritate să investim în siguranță ceea ce înseamnă întărirea controalelor și începerea antrenamentelor chiar din școli. De asemenea, credem că este necesară creșterea sancțiunilor pentru cei care încalcă regulile Este esenţial să construim un sistem care să ofere o protecţie mai mare lucrătorilor pentru a opri masacrul zilnic al muncitorilor”.

„Acesta este al cincisprezecelea muncitor pentru care a fost raportat un accident mortal în acest an”, relatează o notă de la Cgil și Fillea del Trentino. „Încă o dată, un tânăr în floarea vieții își pierde viața, al patrulea într-un an care nu a împlinit nici măcar treizeci de ani. O listă care devine mai lungă lună de lună, cu o creștere considerabilă față de anul trecut.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`