Un român a plecat în Italia cu 100 de euro în buzunar și a reușit să-și îndeplinească visul cel mare: „Ne permitem cam tot. În România ar fi foarte greu”

Un român a plecat în Italia cu 100 de euro în buzunar și a reușit să-și îndeplinească visul cel mare: Ne permitem cam tot. În România ar fi foarte greu
Foto: Facebook/Ion Hotca.

Ion Hotca a împărtășit o poveste de succes. Bărbatul locuiește în Italia și a reușit să se integreze și să obțină un loc de muncă bine plătit. Românul nu știe grija facturilor și este mulțumit de schimbarea pe care a făcut-o.

Românul a plecat cu 100 de euro în buzunar

„Bani în buzunar 100 de euro cred dacă aveam, dar vise toți ne-am făcut vise. Se zicea că umblă câini cu covrigi în coadă și nu prea au umblat, în special la mine, pentru că oriunde am mers toți m-au înșelat, peste tot. Românii care sunt patroni m-au înșelat foarte mult dar asta e, am mers în față”, a povestit Iona Hotca pentru obseratornews.

Momentan, românul lucrează pentru un italian și asamblează mobilă în toată Europa. Puțin câte puțin, Ion s-a ridicat. Acesta având salariu de două mii de euro. La care se adaugă 200 de euro alocație pentru fiecare copil.

„Nu pot să zic că mă îmbrac de la Giorgio Armani, dar ne permitem cam tot, cu 3 copii, să știți că foarte bine, nu ne lipsește mâncare, nu ne lipsește nimic, cred că în România, ar fi foarte greu”, a mai spus bărbatul.

Cheltuielile unei familii de români

În ziua de salariu, Ion şi Izaura se pun la masă și împart banii.

  • Energie electrică – 50 de euro/2 luni
  • Gaz – 100 de euro/lună
  • Rate – 200 euro/lună
  • Cumpărături – 200 euro/săptămână

„Acum s-au scumpit și aici, dar oricum e diferență foarte mare de prețuri și de cumpărăturile pe care le făceam aici și ce făceam în România. Tot timpul acolo dădeam cu 50 de euro în plus”, spune românul, citat de observatornews.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)