Un pui de pinguin imperial a devenit o vedetă pe rețelele sociale. Cum a ajuns așa faimos

Un pui de pinguin imperial a devenit o vedetă pe rețelele sociale. Cum a ajuns așa faimos
Sursă foto: Shutterstock

Un pui de pinguin imperial pe nume Pesto, a atras toate privirile în acvariul australian în care trăiește, dar și în mediul online. Acesta are o greutate impresionantă de peste 23 de kilograme și o alură de jucărie de pluș.

Cum de a ajuns puiul de pinguin la această greutate

La cele nouă luni pe care le are, Pesto cântărește 23,5 kilograme, mai mult cu două ori decât părinții lui la un loc, Tango şi Hudson, care au fiecare o greutate de aproximativ 11 kilograme. Puiul de pinguin a ajuns la această greutate datorită unui regim alimentar ce include până la 25 de pești pe zi. Emily Thornton, şefa îngrijitorilor de pinguini de la Aquarium Sea Life din Melbourne, a declarat că corpolența impresionantă a lui Pesto va crește și mai mult.

Pesto este cel mai mare pinguin care a trăit vreodată la Aquarium Sea Life din Melbourne. Acesta seamănă cu o minge de puf maro, datorită dimensiunii sale și mereu este recunoscut atunci când se plimbă pe gheață alături de semenii lui, conform Știrile ProTv. 

Emily Thornton a precizat că puiul de pinguin imperial este sociabil, curios, încrezător şi interacţionează adeseori cu ceilalţi pinguini şi cu paznicii săi. Deși este înconjurat de camere video, acesta a rămas „umil” în fața celebrității sale recent dobândite. O înregistrare video publicată de acvariul australian pe TikTok, ce arată două angajate executând un număr de dans în spatele lui Pesto rămas impasibil, a strâns 4 milioane de vizionări.

„Are cu adevărat o stare bună de sănătate”

Puful dens al lui Pesto oferă o protecție esențială, ajutând puii de pinguin să suporte temperaturile extrem de scăzute din Antarctica. Dimensiunea sa mare constituie, de asemenea, un avantaj, deoarece puii mai mici sunt mai vulnerabili în fața prădătorilor. Genetica joacă un rol important, strămoșii lui Pesto fiind printre cei mai mari și vechi pinguini găzduiți vreodată de acvariul australian.

„Are cu adevărat o stare bună de sănătate”, a declarat Emily Thornton, subliniind că „puii pot să devină chiar mai mari decât el” în natura sălbatică. În curând Pesto își va pierde puful pentru a-și dobândi penele de adult, pata galbenă caracteristică în cap și aspectul asemănător cu un frac negru și alb, specific pinguinilor imperiali din Antartica. „Acest proces consumă multă energie şi apetitul său va scădea mult după aceea”, a explicat Emily Thornton.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`