Un porumbel a băgat spaima în polițiștii indieni care au crezut că e spion chinez

Un porumbel a băgat spaima în polițiștii indieni care au crezut că e spion chinez
Foto: porumbeivoiajori-marius.blogspot.com

Un biet porumbel a reușit să scape de bănuielile polițiștilor indieni, care-l credeau spion chinez, și a fost eliberar în sălbăticie, după ce s-a descoperit că e doar un porumbel voiajor, scrie Sky News.

Pasărea a fost capturată în luna mai a anului trecut în apropierea unui port din Mumbai, din India, a informat agenția de știri Press Trust of India.

Vina porumbelului: ideogramele chinezești de pe inelele de identificare!

Ulterior, polițiștii chiar au procedat la reținerea porumbelului, după ce au identificat că avea prinse de picioare două inele ce păreau a fi inscripționate cu ideograme chinezești.

Opt luni le-a luat detectivilor indieni să verifice această ipoteză și porumbelul a scăpat de urmările grave ce le-ar fi adus această acuzație după ce proprietarul lui din Taiwan a confirmat că îi aparține și că este un porumbel voiajor.

Ulterior, poliția predat pasărea unei organizații de protecție a animalelor din din Bombay, care i-a redat libertatea.

Nu e primul porumbel care le face probleme polițiștilor indieni

Nu este pentru prima dată când India capturează porumbei din cauza temerilor legate de securitate. În 2020, un alt porumbel care aparținea unui pescar pakistanez a fost prins, dar s-a dovedit că singura lui vină era că a zburat peste graniță.

În 2016, un alt porumbel a fost prins și a fost declanșată o anchetă serioasă, după ce asupra lui s-a găsit un bilet în care era amenințat premierul indian Narendra Modi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`