Un pod din Dresda s-a prăbușit în râul Elba și a oprit apa caldă în tot orașul

Un pod din Dresda s-a prăbușit în râul Elba și a oprit apa caldă în tot orașul
Podul Carola din Dresda s-a prăbușit parțial în râul Elba, miercuri, 11 septembrie 2024. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Robert Michael

O bucată din Podul Carola s-a prăbușit miercuri dimineață, conform anunțului făcut de autoritățile locale. Este vorba despre unul dintre cele patru poduri care traversează râul Elba în inima orașului german Dresda, iar evenimentul va provoca probabil un adevărat haos în traficul rutier, relatează Deutsche Welle.

Podul Carola din Dresda s-a prăbușit parțial în râul Elba

Oficialii locali spun că, întrucât era prea dimineață, nu era nimeni pe pod și, prin urmare, nu există victime. Totuși, atât traficul rutier, cât și cel fluvial au fost oprite în zonă pe perioadă nedeterminată.

A fost limitată și circulația pe două linii de tramvai care foloseau podul. Ultimul tramvai traversase podul cu doar 18 minute înainte de prăbușirea de la ora locală 3:08 dimineața (5:08, ora României).

„Încă există risc de colaps și un pericol acut pentru viață”, declara purtătorul de cuvânt al pompierilor, Michael Klahre, într-un mesaj video transmis dimineață.

Apa caldă a fost oprită în tot orașul

Au fost afectate și străzile din proximitatea podului.

„În plus, din cauză că s-au spart două conducte mari de termoficare, avem problema că s-a oprit complet furnizarea de apă caldă în întreaga capitală de land Dresda”, a adăugat Klahre.

Finalizat inițial în 1895, Podul Carola a fost aruncat în aer spre finalul celui de-Al Doilea Război Mondial, în încercarea de a împiedica înaintarea armatei sovietice. Reconstrucția s-a desfășurat în perioada 1967-1971, iar podul a fost supus renovării între 2019 și 2021.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`