Un oficial ucrainean din regiunea Hmelnîţkîi a fost arestat sub acuzația de „spionaj” în favoarea Rusiei

Un oficial ucrainean din regiunea Hmelnîţkîi a fost arestat sub acuzația de „spionaj” în favoarea Rusiei
Sursă foto: Hepta - Ukrinform/dpa

Un oficial din regiunea Hmelnîţkîi a fost arestat sub acuzația de „spionaj” pentru furnizarea de informații militare sensibile Rusiei, a anunțat vineri, 14 iunie, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), potrivit Agerpres.

Oficial ucrainean, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

„SBU l-a arestat pe şeful unuia dintre departamentele consiliului municipal din Hmelnîţkîi, care lucra pentru Serviciul Federal de Securitate al Rusiei” (FSB), au precizat serviciile ucrainene pe Telegram.

Autoritățile ucrainene au mai anunțat că oficialul este acuzat că ar fi strâns detalii despre locurile de desfășurare și cele de reședință ale soldaților ucraineni, fiind în același timp acuzat și de „înaltă trădare în baza legii marțiale”. Acum, el riscă închisoare pe viață.

SBU a precizat că Rusia „plănuia să folosească aceste informații pentru a pregăti lovituri cu rachete, precum și posibil acte de sabotaj și atacuri”.

Despre oficialul ucrainean se mai știe că în anii 90 a „atras atenție FSB”, în timpul studiilor sale la Moscova.

Condițiile impuse de Vladimir Putin pentru a înceta focul

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia este dispusă să înceteze focul și să intre în discuții de pace dacă Ucraina va renunța la ambițiile NATO și dacă își va retrage forțele din patru regiuni ucrainene revendicate de Moscova.

„Condițiile sunt foarte simple”, a spus Putin.

El a menționat că va înceta focul și va vorbi despre pace atunci când Ucraina își va retrage trupele de pe teritoriul regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhzhia din estul și sudul țării.

„De îndată ce declară la Kiev că sunt pregătiți pentru o astfel de decizie și încep o retragere reală a trupelor din aceste regiuni și, de asemenea, anunță oficial abandonarea planurilor lor de a adera la NATO – de partea noastră, imediat, literalmente, în același timp, minut, va urma un ordin de încetare a focului și de începere a negocierilor”, a spus el, adăugând: „Repet, vom face acest lucru imediat. Desigur, vom garanta simultan retragerea nestingherită și în siguranță a unităților și formațiunilor ucrainene”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`