Un nou val de coronavirus, în China: 18 milioane de oameni au fost plasați în carantină
Izbucnirea unor focare noi de coronavirus în apropiere de Beijing a pus în alertă autoritățile chineze acare au luat măsuri extreme. Două oraşe situate la sud de Beijing au fost plasate în carantină. În total, 18 milioane de locuitori ai vastelor oraşe Shijiazhuang şi Xingtai, cu regiuni rurale semnificative, nu mai au voie să părăsească zona, cu excepţia unui motiv imperativ, în urma apariţiei mai multor cazuri în ultimele zile.
Milioane de oameni plasați în carantină în China
În aceste două oraşe din Hebei, provincia care înconjoară Beijingul, şcolile sunt închise, la fel şi reţeaua de transport (autostrăzi, aeroport, trenuri, curse de autocar pe distanţe lungi).
Măsurile extreme au fost luate de autoritățile chineze, în contextul în care, în ultima săptămână, Hebei a raportat 310 contaminări, dintre care 183 asimptomatice. Vineri au fost anunţate în Hebei 72 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.
Majoritatea cazurilor depistate au fost raportate în Shijiazhuang, capitala provinciei, situată la 300 kilometri sud de Beijing. Mai la sud, nouă cazuri au fost recenzate în oraşul vecin, Xingtai.
A fost planificată testarea tuturor locuitorilor celor două oraşe, iar 6,7 milioane au fost deja testaţi, au precizat autorităţile vineri.
Locuitorii din Hebei nu pot părăsi provincia dacă nu au un motiv întemeiat. Persoanele din zonele cele mai apropiate de Beijing pot intra în capitală doar dacă prezintă un rezultat negativ la testul pentru depistarea COVID-19 realizat cu mai puţin de trei zile în urmă şi o dovadă de reşedinţă sau de muncă în Beijing.
Accesul către Beijing, restricționat
Autoritățile chineze au închis câteva rampe de intrare și de ieșire de pe o autostradă care conectează Beijing de Shijiazhuang, capitala provinciei Hebei, care se luptă cu un focar de infecții cu coronavirus, relateazăReuters.
Închiderile au fost dispuse pentru a ajuta la oprirea unui nou val de COVID-19, notează vineri Beijing Daily.
Districtul Tongzhou din Beijing, care se învecinează cu provincia Hebei, a declarat la rândul său că intră în „stare de război” pentru prevenirea infecțiilor. În general, o astfel de măsură este urmată de anchete epidemiologice și testare pentru a monitoriza eventuale îmbolnăviri la nivel local.