Un nou tratament pentru COVID-19: Ar fi redus cu 79% pericolul dezvoltării unor forme grave ale bolii

Publicat: 20 07. 2020, 17:04
Sursă foto: Pixabay

Compania farmaceutică britanică Synairge susține că noul său tratament pentru coronavirus a redus numărul de pacienți spitalizați care au nevoie de terapie intensivă potrivit unui studiu aflat în stadiul clinic. Compania a declarat că tratamentul său cu nebulizator a determinat scăderea cu 79% a riscului ca pacienții săsufereforme severe ale bolii comparativ cucei care au primit un placebo în studiile inițiale.

Șanse ca pacienții să nu dezvolte forme grave ale bolii cauzate de COVID-19

Acesta a spus că pacienții care au primit tratamentul „au avut mai mult de două ori mai multe șanse să se recupereze (definite ca„ nicio limitare a activităților ”sau„ nicio dovadă clinică sau virologică a infecției ”) pe parcursul perioadei de tratament, comparativ cu cei care au primit placebo.”

Studiul nu a fost încă publicat într-un jurnal revizuit de la egal la egal și nu au fost publicate încă datele complete, scrie cnbc.com.

Medicamentul, SNG001, este o formulare a unei proteine ​​antivirale naturale numită interferon beta care este inhalat direct în plămâni, în speranța de a stimula un răspuns imun. Tratamentul are ca scop prevenirea deteriorării pacienților infectați care riscă să aibă nevoia de a fi plasați pe un ventilator.

„Această evaluare a SNG001 la pacienții cu Covid-19 ar putea semnala o descoperire majoră în tratamentul pacienților Covid-19 spitalizați”, a declarat directorul general al Synairgen, Richard Marsden.

„Eforturile noastre sunt acum concentrate pe colaborarea cu autoritățile de reglementare și alte grupuri cheie pentru a progresa acest potențial tratament pentru Covid-19 cât mai rapid posibil.”

Tom Wilkinson, cercetăroruș șef al procesului, a lăudat un „efort coordonat de moment” și a spus că rezultatele au confirmat credința cercetătorilor că interferonul beta are „un potențial imens ca medicament inhalat pentru a putea restabili răspunsul imunitar al plămânului, sporind protecția, accelerând recuperarea și atenuarea impactului. ”

Synairgen va trebui acum să prezinte rezultatele autorităților de reglementare din întreaga lume și va spera să urmeze medicamentul antviral remdesivir în procesul de aprobare de urgență din partea guvernului britanic.

Un vaccin anti-Covid ar putea fi distribuit abia la jumătatea anului 2021

Anunțul este important, în condițiile în care un vaccin anti-Covid ar putea fi distribuit abia la jumătatea anului 2021, anunță coordonatoarea ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan. Ea a precizat că în prezent OMS are peste 20 de vaccinuri în faza de studii clinice şi că riscul este mic să eşueze chiar toate.

În acest moment, singurul tratament omologat împotriva noului coronavirus este Remdesivir. Comisia Europeană a autorizat, la nivel european, la începutul lunii iulie, primul medicament pentru lupta împotriva COVID-19. Remdesivir devine astfel primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul împotriva COVID-19.