Un mort şi trei răniţi într-un atac armat la un mall din Texas

Un mort şi trei răniţi într-un atac armat la un mall din Texas
Foto: captura video.

Conform poliției, în urma unui atac armat care a avut loc miercuri seară la Cielo Vista Mall din El Paso, Texas, o persoană a murit și alte trei au fost rănite. Un suspect a fost reținut, însă poliția crede că există posibilitatea să mai fie un alt suspect în libertate. CNN a raportat aceste informații. În jurul orei locale 17:00, miercuri, poliția a primit apeluri cu privire la un posibil trăgător activ în centrul comercial Cielo Vista Mall.

Două victime, transportate în stare critică

Autoritățile au cerut oamenilor să evite zona, în timp ce zona a fost securizată, iar martorii oculari au înregistrat sosirea unei ambulanțe cu telefoanele mobile. Poliția nu a furnizat detalii despre persoana reținută.

Sergentul Robert Gomez de la Departamentul de Poliţie din El Paso a descris incidentul de miercuri seară ca fiind haotic, oamenii fugind speriați. Nu a comentat posibilul motiv al atacului. Gomez a afirmat că o armă a fost găsită la fața locului, dar nu a putut oferi mai multe informații despre aceasta.

Două victime de sex masculin au fost transportate la spital în stare critică, în timp ce starea celei de-a treia persoane rănite, despre care Gomez a spus că a fost spitalizată, nu este clară, potrivit CNN.

Atacul armat de la centrul comercial Cielo Vista a avut loc într-o zonă comercială aglomerată, situată vizavi de o parcare mare a unui hipermarket Walmart, unde 23 de persoane au fost ucise în 2019 într-un atac rasist. Atacatorul în vârstă de 24 de ani a pledat vinovat la 90 de acuzaţii federale săptămâna trecută, ca parte a unui acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Peste 70 de astfel de crime, înregistrate în SUA

Potrivit Gun Violence Archive, care definește „atacul în masă” ca fiind incidentele în care sunt implicate arme de foc și în urma cărora sunt rănite sau ucise patru sau mai multe persoane, fără a include trăgătorul, în acest an au avut loc peste 70 de astfel de atacuri în Statele Unite.

De la începutul anului, zeci de persoane au fost ucise în astfel de atacuri, cel mai recent având loc luni, la Michigan State University, unde trei studenți au fost uciși și alți cinci au fost răniți, dintr-un motiv necunoscut.

În ianuarie, în California, un stat cu reglementări mai stricte privind armamentul, au avut loc o serie de atacuri în masă, 11 persoane fiind ucise într-o sală de dans din orașul Monterey Park, din zona Los Angeles, iar șapte persoane au fost omorâte în orașul de coastă Half Moon Bay, relatează news.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”