Un militar a fost înjunghiat în sud-estul Angliei. În ce stare se află

Un militar a fost înjunghiat în sud-estul Angliei. În ce stare se află
Foto: Hepta - Abaca Press / JMP-Taamallah/ABACA

Caz șocant în sud-estul Angliei, unde un militar a fost înjunghiat la Gillingham, în comitatul Kent, în jurul orei locale 18.00. Autoritățile au anunțat că au prins deja un suspect, un bărbat în vârstă de 24 de ani.

Militarul se află în stare gravă

Potrivit autorităților, militarul a fost înjunghiat de un bărbat în apropierea unei cazărmi.Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, era îmbrăcat în uniformă atunci când a fost atacat. Totuși, autoritățile nu au precizat dacă acest atac a fost unul terorist.

Conform unui comunicat al poliţiei, „victima a fost transportată la spital, unde starea sa a fost descrisă ca gravă”, potrivit Știrile ProTv. 

Poliția a arestat un suspect

Autoritățile au anunțat că au arestat un bărbat de 24 de ani, care este suspect pentru tentativă de omor. „Investigațiile sunt în desfăşurare pentru stabilirea circumstanțelor” agresiunii.

Prim-ministrul britanic Keir Starmer a postat pe pagina sa de X, unde s-a declarat „şocat şi consternat” de atac. La fel a reacţionat şi ministrul apărării, John Healey, aflat în prezent într-un turneu în mai multe capitale europene pentru întâlniri cu omologii săi.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat că acesta continuă „să lucreze în strânsă colaborare cu poliţia din Kent pentru a înţelege ce s-a întâmplat”.

Potrivit declarațiilor unui martor, suspectul era pe un scuter înainte de a alerga spre soldat şi a-l înjunghia de mai multe ori. Victima avea „răni pe tot corpul”, a declarat martorul, a cărui identitate nu a fost precizată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:15 - Daniel Fenechiu (PNL), despre proiectul de lege care îl lasă pe Iohannis să candideze la parlamentare: „E mai mult decât nicio persoană. Acordăm un drept”
12:05 - Marcel Ciolacu, întrebat dacă PSD va susține intrarea lui Klaus Iohannis în Parlament: „Nu l-am votat niciodată și nu o să-l votez niciodată, dacă asta mă întrebați” (VIDEO)
12:03 - Călărași: O femeie a fost înjunghiată de fostul iubit. A fost salvată de polițiști
11:59 - Un bărbat şi o femeie din Ilfov, cercetaţi după ce ar fi incendiat o locuinţă şi ar fi furat banii din imobil
11:54 - Demi Moore spune că după ce a primit 12,5 milioane de dolari pentru filmul „Striptease” a fost atacată pentru că ar fi câștigat la fel ca bărbații actori
11:48 - Radu Drăgușin, criticat de presa din Anglia după neatenția de la golul primit de Tottenham: „Părea ruginit”
11:36 - Un avion al companiei Delta Airlines s-a depresurizat. „Mi-am atins urechea şi am văzut sânge țâșnind”
11:23 - PSD decide luni dacă susține amendamentul care i-ar permite lui Iohannis să candideze la parlamentare. Mihai Tudose: I-a dat serviciu lui Ciucă de câteva ori și Ciucă îi întoarce acum favoarea (VIDEO)
11:09 - Nintendo dă în judecată o firmă de jocuri video pentru jocul Palworld supranumit „Pokemon cu arme”
11:05 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Nicușor Dan: „Vom crea o conectare intituțională între Primăria Generală și Guvernul României” (VIDEO)