Procesul susținea că ziarul a căutat-o pe nepoata Mary Trump și a convins-o să se alăture unui „complot insidios” pentru a obține dosarele fiscale ale lui Trump.
În proces se susține că ziarul a căutat-o pe nepoata lui Trump, Mary Trump, și a convins-o „să scoată în mod clandestin înregistrările din biroul avocatului său”.
Donald Trump formulase, de asemenea, pretenții împotriva nepoatei sale, care nu au fost încă soluționate.
Articolele Times, câștigătoare a premiului Pulitzer în 2018, s-au bazat pe informații de la Mary Trump pentru a pune la îndoială afirmațiile fostului președinte potrivit cărora ar fi ajuns milionar prin propriile sale puteri, arătând că a moștenit sute de milioane de dolari prin „scheme fiscale dubioase”. Articolele au dezvăluit, de asemenea, un istoric de evaziune fiscală.
Robert Reed, un judecător de la Curtea Supremă din New York, a declarat că afirmațiile lui Trump „eșuează din punct de vedere al dreptului constituțional”, care permite reporterilor să se angajeze în activități legale și obișnuite de strângere de informații. „Aceste acțiuni se află chiar în centrul activității protejate de primul amendament”, a scris Reed, citat de The Guardian.
„Vom cântări opțiunile clientului nostru și vom continua să luptăm în numele său”, a declarat Alina Habba, avocata lui Trump, într-un comunicat.
Anul trecut, fostul președinte a dat în judecată și CNN, reclamând defăimare și cerând despăgubiri de 475 de milioane de dolari.
În 2020, campania sa de realegere a dat în judecată, de asemenea, New York Times și Washington Post pentru articole de opinie care îl leagă de implicațiile rușilor în alegeri. Procesele împotriva fiecărui ziar au fost respinse.