Un Joe Biden sub acoperire devine profesor de engleză în Rusia, într-un nou sitcom rusesc

Un Joe Biden sub acoperire devine profesor de engleză în Rusia, într-un nou sitcom rusesc
Preşedintele american Joe Biden. Sursa foto: Hepta - Zuma Press / Ken Cedeno - Pool via CNP

Neavând nimic mai bun de făcut după retragerea din politică, al 46-lea președinte al Statelor Unite, Joe Biden, va călători în Rusia în căutarea „sufletului rus” – cel puțin în fanteziile unui regizor de televiziune din Rusia, relatează Politico.

Sitcom rusesc cu un Joe Biden fictiv

Postul de divertisment TNT a anunțat că va începe filmările la un serial de comedie intitulat „La revedere”, în care un Biden fictiv călătorește discret în Rusia pentru „a se scufunda în realitatea noastră” și pentru „a înțelege sufletul rus”.

„În poveste, președintele vrea să afle de ce nu funcționează sancțiunile împotriva rușilor”, afirmă reprezentanții TNT în comunicatul transmis de presă rusă.

Totuși, este puțin probabil ca serialul să fie o simplă creație a artiștilor ruși interesați de politica globală.

Legături înte Președinția Rusiei și lumea filmului, în scopuri de propagandă

Documentele din Kremlin Leaks, care au fost obținute de jurnaliștii independenți, arată legături între administrația prezidențială a Rusiei și un număr de filme și proiecte de televiziune menite să punctele de discuție ale Kremlinului în atenția publică sub pretextul divertismentului.

În martie, de exemplu, statul rus a lansat un serial-ficțiune în care le oferă rușilor o versiune alternativă la Revoluția din Piața Maidan a Ucrainei, din perioada 2013-2014, despre care Kremlinul susține că ar fi fost de fapt o lovitură de stat sponsorizată de Statele Unite.

Creatorii producției rusești spun că, în scenariul serialului, Biden își pierde pașaportul în prima zi petrecută în Rusia (sugerând din neatenție că, altfel, este posibil ca liderul american să nu fi vrut să rămână în țară) și este forțat să locuiască într-un bloc obișnuit și să predea limba engleză ca să strângă bani și să se întoarcă acasă.

Pe parcursul aventurii este ajutat de un „adevărat patriot rus”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)