Un israelian în vârstă de 18 ani a fost condamnat la închisoare pentru că a refuzat să se înroleze în armată

Publicat: 30 12. 2023, 09:02
Sursa Foto: Freepik.com

După ce a refuzat se alăture armatei în timpul războiului împotriva Hamas, specificând că nu vrea să facă parte dintr-un ciclului de violență „ochi pentru ochi”, un israelian în vârstă de 18 ani este trimis la închisoare militară, informează Business Insider.

A fost trimis la închisoare pentru că a refuzat să se înroleze în armată

Tal Mitnick se numără printre tinerii care sfidează serviciul militar obligatoriu al Israelului, însă el este primul trimis la închisoare militară în timpul războiului cu Hamas.

Un purtător de cuvânt al IDF a transmis pentru sursa menționată că tânărul a fost condamnat la 30 de zile de închisoare marți, 26 decembrie, asta după ce nu a fost de acord să se înroleze în armată.

De asemenea, într-o declarație personală Mitnick a susținut că sprijină poporul palestinian și nu vrea fie complice la atacul Israelului asupra Gaza.

„Înainte de război, armata a păzit așezările, a menținut asediul criminal asupra Fâșiei Gaza și a susținut status quo-ul apartheidului și a supremației evreiești în ținutul dintre Iordan și mare”, se arată în declarația acestuia.

„De la izbucnirea războiului, nu am văzut niciun apel la o schimbare reală de politică în Cisiordania și Gaza, pentru încetarea opresiunii pe scară largă a poporului palestinian și a vărsării de sânge sau pentru o pace justă, ci opusul: adâncirea opresiunii, răspândirea urii și extinderea persecuției politice fasciste în Israel”, a mai scris acesta.

Nu sprijină armata israeliană pentru că „violența nu poate rezolva situația”

„Continuarea acestui ciclu: „ochi pentru ochi” fără să ne gândim la o soluție reală care ne-ar oferi securitate și libertate tuturor, duce doar la mai multe ucideri și suferințe”, a scris Mitnick.

Potrivit acestuia, schimbarea reală va veni doar de la oamenii ambelor țări, și nu de la „politicienii corupți” ai Israelului sau de la liderii Hamas: „Această schimbare va veni când vom recunoaște suferința poporului palestinian de-a lungul anilor și că această suferință este rezultatul politicii israeliene”.

„Alături de recunoaștere trebuie să vină și justiția, corecția și construirea unei infrastructuri politice bazate pe pace, libertate și egalitate”, a mai adăugat tânărul.