Un incendiu îngrozitor a izbucnit la un depozit de muniții din Ciad, lăsând în urmă zeci de morți

Un incendiu îngrozitor a izbucnit la un depozit de muniții din Ciad, lăsând în urmă zeci de morți
Imaginile video au arătat explozii luminând cerul nopții, martorii spunând că bubuiturile puteau fi auzite la kilometri distanță, sursă foto: captură YT

Un incendiu uriaș a izbucnit la un depozit de muniții din Ciad, provocând explozii majore care au luminat cerul timp de aproximativ o jumătate de oră peste noapte. Ministrul de externe Abderaman Koulamallah a declarat că incendiul a avut loc la un depozit militar din zona Goudji a capitalei, N’Djamena.

Numărul morților nu a fost încă stabilit

Cauza incendiului ar fi fost accidentală și, deși numărul morților nu a fost încă stabilit, au existat „mai puține decese” decât se temuse. Imaginile video au arătat explozii luminând cerul nopții, martorii spunând că bubuiturile puteau fi auzite la kilometri distanță, potrivit BBC.

Depozitul de arme din Goudji este principalul depozit de arsenal al țării și se află în nordul orașului, lângă cartierul general militar, o bază a armatei franceze și aeroport. Există, de asemenea, numeroase case rezidențiale în cartier.

„Ne așteptam la zeci de morți.”, a declarat Koulamallah, care este și purtătorul de cuvânt al guvernului, pentru agenția de presă AFP. „Nu sunt mulți civili care și-au pierdut viața”, a spus el.

Un rezident a declarat agenției de presă Reuters că a văzut trei persoane rănite pe stradă, în timp ce un altul a spus că vecinul său a fost ucis.
„Casa noastră se cutremura de parcă cineva ar fi tras în noi. Apoi am văzut un mare incendiu în tabăra militară și fum și lucruri explodând”, a spus el.

Potrivit unui oficial care lucrează cu forțele franceze, au avut loc „explozii de muniție de toate calibrele”. „Deocamdată, niciun personal militar francez nu a fost rănit”, a declarat oficialul, care a cerut anonimatul, pentru AFP.

Președintele Mahamat Idriss Déby a ordonat o anchetă asupra incendiului și a transmis condoleanțe victimelor și familiilor acestora, fără a preciza numărul victimelor.

„Pace sufletelor victimelor, sincere condoleanțe familiilor îndurerate și însănătoșire grabnică a răniților”, a postat el pe Facebook după miezul nopții. Franța are în prezent aproximativ 1.000 de militari în Ciad pentru a lupta împotriva grupărilor jihadiste din Africa de Vest.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:15 - Daniel Fenechiu (PNL), despre proiectul de lege care îl lasă pe Iohannis să candideze la parlamentare: „E mai mult decât nicio persoană. Acordăm un drept”
12:05 - Marcel Ciolacu, întrebat dacă PSD va susține intrarea lui Klaus Iohannis în Parlament: „Nu l-am votat niciodată și nu o să-l votez niciodată, dacă asta mă întrebați” (VIDEO)
12:03 - Călărași: O femeie a fost înjunghiată de fostul iubit. A fost salvată de polițiști
11:59 - Un bărbat şi o femeie din Ilfov, cercetaţi după ce ar fi incendiat o locuinţă şi ar fi furat banii din imobil
11:54 - Demi Moore spune că după ce a primit 12,5 milioane de dolari pentru filmul „Striptease” a fost atacată pentru că ar fi câștigat la fel ca bărbații actori
11:48 - Radu Drăgușin, criticat de presa din Anglia după neatenția de la golul primit de Tottenham: „Părea ruginit”
11:36 - Un avion al companiei Delta Airlines s-a depresurizat. „Mi-am atins urechea şi am văzut sânge țâșnind”
11:23 - PSD decide luni dacă susține amendamentul care i-ar permite lui Iohannis să candideze la parlamentare. Mihai Tudose: I-a dat serviciu lui Ciucă de câteva ori și Ciucă îi întoarce acum favoarea (VIDEO)
11:09 - Nintendo dă în judecată o firmă de jocuri video pentru jocul Palworld supranumit „Pokemon cu arme”
11:05 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Nicușor Dan: „Vom crea o conectare intituțională între Primăria Generală și Guvernul României” (VIDEO)