Un grădinar a crescut cea mai mare ceapă din lume. Bărbatul a intrat în Cartea Recordurilor (FOTO)

Un grădinar a crescut cea mai mare ceapă din lume. Bărbatul a intrat în Cartea Recordurilor (FOTO)
Sursa Foto: Freepik.com

Se pare că un britanic a crescut în grădina sa cea mai mare ceapă din lume. Grădinarul a fost înscris în Cartea Recordurilor cu această performanță. Mai mult decât atât, bărbatul a fost cu ea la un concurs din Marea Britanie, iar cei prezenți au rămas șocați.

Cea mai mare ceapă din lume are aproape 9 kg

Gareth Griffin și-a prezentat recordul în septembrie, la Harrogate Autumn Flower Show, din North Yorkshire. Potrivit acestuia, ceapa, care cântărește 8,97 de kg, a fost transportată cu ajutorul autocaravanei sale, înconjurată de perne.

Aparent, ceapa britanicului a detronat-o pe cea de 8,5 kg, care a deținut recordul din 2014 până acum.

„Sunt foarte fericit că am crescut cea mai mare ceapă din lume. Tatăl meu a cultivat astfel de specimene uriașe până în anul în care a murit. Cea mai mare ceapă crescută de el a cântărit 3,5 kg. Așa că pentru mine acest record înseamnă foarte mult”, a declarat Gareth Griffin, pentru Cartea Recordurilor Guinness.

De altfel, deținătoarea recordului actual este de aproximativ 53 de ori mai grea decât o ceapă tipică și chiar mai grea decât o minge mare de bowling, care cântărește de obicei 7,25 kg.

„Un alt motiv pentru care îmi place să cultiv ceapa gigantică este că, deși este uriașă, încă arată ca o ceapă normală, doar că este pur și simplu mare. Peste tot în lume, oamenii folosesc ceapa și știu ce dimensiune are o ceapă normală, așa că atunci când văd că aceste cepe uriașe sunt absolut șocați”, a mai explicat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`