Un francez a pariat 28 de milioane de dolari că Donald Trump va câștiga alegerile din SUA din noiembrie

Un francez a pariat 28 de milioane de dolari că Donald Trump va câștiga alegerile din SUA din noiembrie
Foto: Hepta - DPA Images / Jefferee Woo

O schimbare semnificativă în favoarea fostului preşedinte Donald Trump pe platforma de pariuri politice Polymarket în această lună a atras atenţia asupra a patru conturi care au pariat împreună peste 28 de milioane de dolari pe victoria candidatului republican la alegerile prezidenţiale din 2024, transmite CNBC.

Susţinătorii lui Trump cred că pariurile tot mai mari pentru candidatul republican arată că sprijinul pentru Trump creşte

Polymarket a confirmat joi ceea ce mai mulţi experţi suspectau: toate cele patru conturi sunt controlate de un singur trader.
Un purtător de cuvânt al companiei a descris într-o declaraţie pentru CNBC că această ”balenă” este un cetăţean francez cu ”o vastă experienţă de tranzacţionare şi un background în servicii financiare.”

Declaraţia a menţionat că conturile acestui trader au fost finanţate de la ”o platformă centralizată de criptomonede bine-cunoscută,” pe care alte surse l-au identificat drept Kraken, o platformă de schimb din SUA.

Compania a insistat că nu a găsit dovezi că traderul ar încerca să influenţeze cotele lui Trump pe piaţa de pariuri politice. O investigaţie care a implicat experţi terţi ”până în prezent nu a identificat nicio informaţie care să sugereze că acest utilizator a manipulat sau a încercat să manipuleze piaţa,” a spus Polymarket.New York Times, care a raportat declaraţia Polymarket joi dimineaţă, a menţionat că firma a colaborat cu compania de investigaţii Nardello & Company.

Atenţia asupra tranzacţiilor de pe Polymarket vine într-un moment în care pieţele de pariuri politice joacă un rol mult mai proeminent în ciclul electoral din 2024.

Susţinătorii lui Trump au prezentat decalajul tot mai mare al cotelor pe Polymarket între Trump şi candidatul democrat, vicepreşedinta Kamala Harris, ca dovadă că sprijinul pentru Trump creşte — chiar dacă această schimbare se abate de la majoritatea sondajelor naţionale, care arată o cursă strânsă, în marja de eroare.

Pieţele de predicţie nu sunt sondaje de opinie

Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX, unul dintre cei mai mari susţinători financiari ai candidaturii lui Trump la Casa Albă, a afirmat pe X, platforma de social media pe care o deţine, că pieţele de pariuri sunt ”mai precise decât sondajele, deoarece se pun în joc bani reali.

”Polymarket a subliniat joi, în declaraţia sa, că ”pieţele de predicţie nu sunt sondaje de opinie — ele măsoară probabilitatea unui eveniment de a avea loc, mai degrabă decât procentul de oameni care intenţionează să ia o acţiune, cum ar fi, în acest caz, votul în ziua alegerilor.”

”Din păcate, această neînţelegere fundamentală este responsabilă pentru mare parte din dezinformarea despre Polymarket şi alte platforme de predicţie,” a spus compania.

În dimineaţa zilei de joi, poziţia totală a conturilor pe pariul pentru alegerile prezidenţiale era evaluată la aproximativ 28,6 milioane de dolari, conform datelor Polymarket.

Cele patru conturi — Fredi9999, Theo4, PrincessCaro şi Michie — se numără printre primii cinci deţinători de pe partea pro-Trump a pariului Polymarket privind cine va câştiga cursa pentru Casa Albă.

Conturile traderului au pariat, de asemenea, peste 7 milioane de dolari că Trump va câştiga votul popular în faţa lui Harris.

Platformele de pariuri nu folosesc metodologiile utilizate de sondajele politice tradiţionale şi, prin urmare, nu sunt substitute pentru acestea. Purtătorul de cuvânt al Polymarket a declarat că crede că ”această persoană îşi asumă o poziţie direcţională bazată pe opiniile personale despre alegeri.”Cu toate acestea, persoana ”a fost de acord să nu deschidă alte conturi fără notificare.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`