Un fost ministru al apărării din Republica Moldova anticipează turbulențe pro-ruse. Anatol Șalaru: În primăvară vor să reînceapă protestele, vor să facă presiuni asupra Maiei Sandu să își dea demisia (VIDEO)

Un fost ministru al apărării din Republica Moldova anticipează turbulențe pro-ruse. Anatol Șalaru: În primăvară vor să reînceapă protestele, vor să facă presiuni asupra Maiei Sandu să își dea demisia (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Mihai Karaush

Anatol Șalaru, fost ministru al apărării în Republica Moldova, a vorbit despre situația politică de la Chișinău, vineri, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, și s-a arătat de părere că forțele pro-ruse vor relua protestele în primăvară.

Anatol Șalaru, pe B1 TV, despre situația din Republica Moldova

Întrebat cum comentează evenimentele de pe scena politică de la Chișinău, Anatol Șalaru a explicat: „Despre demisia doamnei premier (Natalia Gavrilița, n.r.) se vorbește de mult timp în Republica Moldova. Era o demisie așteptată, era o demisie dorită. S-a mai încercat să se impună Maia Sandu în fața partidului (formațiunea PAS, n.r.) și să ceară demisia doamnei premier, dar nu s-a reușit atunci din cauza unor amenințări din interiorul partidului, din partea unui vicepremier care a declarat că are de la 15 la 20 de deputați și va pleca în cazul în care nu va fi numit el premier”.

„Nu cred că este vreo legătură între ce a declarat Zelenski și demisia doamnei Gavrilița, fiindcă despre acest scenariu al Moscovei se vorbește de mult timp în Republica Moldova. Încă anul trecut, fiind la Kiev, am avut destule întâlniri în care mi s-a spus îngrijorarea Ucrainei pentru un asemenea scenariu. S-a vorbit și la noi, în Moldova, despre acest lucru, însuși directorul de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, n.r.) a făcut declarații legate de acest scenariu al rușilor”, a adăugat el.

„Desigur, primul scenariu pentru ruși era o intervenție militară în Republica Moldova după ce ar fi căzut regiunea Odesa și joncțiunea cu armata rusă din Transnistria, dar Rusia nu a reușit să își impună acest scenariu, a pierdut inițiativa și acum a recurs la al doilea scenariu”, a continuat Anatol Șalaru.

„S-au început în toamnă aceste proteste organizate de Partidul Socialiștilor, dar în prim-plan a ieșit Sor, care a fost declarat de ruși liderul opoziției din Republica Moldova, și acum este clar că în primăvară vor să reînceapă aceste proteste, vor să facă presiuni asupra Maiei Sandu să își dea demisia. Vor mobiliza sub acest drapel toate forțele anti-europene pe care le găsesc în Republica Moldova, cei din regiunea găgăuză, cei din regiunea Transnistria, «coloana a cincea» (sintagmă care se referă, în general, la agenți secreți ai unor forțe ostile, n.r.) din Chișinău și din Bălți, agenții de influență pe care îi are Rusia în Republica Moldova”, a mai spus fostul ministru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie