Un elev a rus a spulberat cu un stingător „flacăra eternă” a unui monument sovietic (VIDEO)

Un elev a rus a spulberat cu un stingător flacăra eternă a unui monument sovietic (VIDEO)
captura video

Un elev de clasa a cincea din Mojaisk, oraș aflat la 100 kilometri vest de Moscova, a aruncat în aer „Flacăra Eternă”. Copilul a azvârlit peste foc un stingător de incendiu, relatează publicația rusă Life.

Un film distribuit de canalul de Telegram Shot, preluat de pe camerele de supraveghere, arată momentul când puștiul aruncă stingătorul în gaura „Flăcării Eterne”, „simbolul gloriei militare sovietice”, după care pleacă.

Flacăra eternă a comunismului, stinsă de noua generație

Câteva momente mai târziu, o explozie puternică a speriat trecătorii: „Era să fac atac de cord”, a declarat un paznic al Casei de Artă a Copiilor, din apropiere.

De altfel, lucrătorul a chemat pompierii iar poliția l-a identificat, pe baza imaginilor, pe micul „rebel”, un elev de clasa a cincea.

Teribilismul micului elev a stârnit furia autorităților

Forțele de securitate au descins acasă la familia copilului și la serviciul mamei sale, simplă vânzătoare la o cafenea din oraș. Copilul a fost înregistrat în documentele comisiei locale pentru delincvențe juvenile.

„Flacăra Eternă” i-a adus necazuri și unui străin de 29 de ani, care și-a aprins o țigară de la ea; în această lună, ofițerii de poliție din Kurgan, sud-vestul Siberiei, au arestat și i-au deschis dosar penal.

În 2021, un cetățean rus a fost arestat după ce a fost prins făcând un grătar la „Flacăra Eternă” a unui monument dedicat soldaților armatei roșii, la Derbent, în Daghestan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`