Un echipaj format din 16 oameni a dispărut, după ce un petrolier s-a scufundat în largul coastei Oman

Un echipaj format din 16 oameni a dispărut, după ce un petrolier s-a scufundat în largul coastei Oman
Prestige Falcon - s-a scufundat la 25 de mile marine sud-est de peninsula sa Ras Madrakah, sursă foto: captură YT

O operațiune de căutare este în desfășurare pentru a localiza cei 16 membri ai echipajului dispăruți, dintre care 13 indieni, după ce un petrolier s-a răsturnat în largul coastei Omanului.

Nu se știe dacă și conținutul cisternei s-a revărsat în mare

Un oficial indian a declarat pentru BBC că ministerul de externe coordonează operațiunea cu autoritățile maritime din Oman.
Oficialii din Oman au declarat luni seara că petrolierul – Prestige Falcon – s-a scufundat la 25 de mile marine sud-est de peninsula sa Ras Madrakah.

Trei dintre cei 16 membri ai echipajului dispăruți sunt din Sri Lanka. Nava sub pavilionul Comorelor era în drum spre portul Aden din Yemen când s-a răsturnat.

Oficialii Centrului de Securitate Maritimă din Oman au declarat marți agenției de presă Reuters că nava a rămas „scufundată” dar nu se știu alte amănunte.

Ministerul Apărării din Oman, care conduce centrul, nu a răspuns la întrebările BBC dacă și conținutul cisternei s-a revărsat în mare.
Petrolierul de 117,4 m lungime a fost construit în 2007, potrivit marinetraffic.com. Zona în care s-a răsturnat nava se află în provincia Duqm din Oman, unde țara are un port industrial masiv.

Indienii formează majoritatea forței de muncă maritime globale și sunt adesea victimele accidentelor sau pirateriei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`