Un deputat comunist candidează la primele alegeri prezidențiale organizate în ultimii 50 de ani în Siria

Un deputat comunist candidează la primele alegeri prezidențiale organizate în ultimii 50 de ani în Siria
Foto: theguardian.com

Un deputat comunist sirian a fost primul care şi-a depus candidatura miercuri pentru primele alegeri prezidenţiale din ultima jumătate de secol, deşi realegerea lui Bashar al-Assad la conducerea Siriei este asigurată fără nicio îndoială, informează AFP.

Scrutinul, prevăzut pentru 3 iunie, va avea loc în zonele aflate sub controlul regimului de la Damasc.

Originar din Alep, „deputatul Maher Hajjar, născut la 22 aprilie 1968, şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale”, a anunţat preşedintele Parlamentului, Mohammad Lahham.

În solicitarea trimisă Curţii Constituţionale Supreme, candidatul şi-a exprimat „speranţa că va obţine sprijinul deputaţilor din Consiliul Poporului”, Parlamentul sirian.

Noua Constituţie siriană, aprobată în 2012, oferă pentru prima dată mai multor candidaţi posibilitatea de a se prezenta la alegerile prezidenţiale, deşi condiţiile pentru acceptarea unei candidaturi limitează considerabil numărul.

Preşedintele Bashar al-Assad nu şi-a anunţat deocamdată oficial candidatura pentru alegerile prezidenţiale. El a afirmat însă în luna ianuarie că „sunt şanse mari” să candideze pentru un nou mandat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`