Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 s-a produs miercuri. În ce zone s-a resimțit

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 s-a produs miercuri. În ce zone s-a resimțit
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 s-a produs miercuri în provincia Malatya din estul Turciei, a anunțat Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD).

Nu au fost înregistrate victime

AFAD a declarat că seismul a avut loc la ora 10:46 a.m., cu epicentrul în districtul Kale, la aproximativ 40 km (25 mile) est de orașul Malatya. „Echipele noastre sunt în alertă și operațiunile de scanare a terenului sunt în curs de desfășurare”, a adăugat organizația. Până în prezent, nu au fost raportate pagube sau victime, conform observatornews.ro. 

Centrul Seismologic European Mediteranean a declarat că seismul a avut o magnitudine de 6,1 și s-a produs la o adâncime de 9 kilometri sub pământ.

Cutremurul s-a resimțit și în Siria

Agenția siriană de presă de stat a declarat că seismul a fost resimțit în provinciile Hasakah, Deir Al Zor și Alep.

Anul trecut, un cutremur puternic a lovit Turcia și Siria, într-un interval de doar 12 ore. Primul cutremur, cu magnitudinea de 7,8, a lovit sud-estul Turciei, în apropierea graniței siriene, iar cel de-al doilea a lovit la patru kilometri de Ekinozu, în centrul Turciei.

Acesta a fost cel mai devastator cutremur care s-a înregistrat în Turcia, fiind la fel de puternic ca cel din 1939.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:13 - Secretarul general și contabila Federației de Canotaj, propuși să primească 162.400 de euro fiecare din partea COSR după Jocurile Olimpice, mai mult decât David Popovici
15:05 - Acoperișul Turnului cu Ceas din Sighișoara va fi refăcut după modelul original. Costurile pentru restaurare sunt de 55.000 de lei
14:56 - Scandal pe zborul Hurghada-Cluj. Un pasager a fost aproape de a fi debarcat
14:45 - Ludovic Orban: Alianța forțelor de dreapta va susține referendumurile lui Nicușor Dan / Ingineria administrativă pusă la cale de PSD în Piața Unirii trebuie anchetată de instituțiile abilitate (VIDEO)
14:37 - Planta minune care contribuie împotriva răcelilor, întărește inima și elimină toxinele din organism. Este foarte populară la noi în țară
14:36 - USR cere PSD-PNL organizarea referendumului „Fără penali” odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale
14:25 - Haos creat de un tânăr în Iași. A parcat mașina pe linia de tramvai și a fost găsit de polițiști după o oră
14:21 - PMP, Alternativa Dreaptă și PNȚ Maniu-Mihalache intră la alegerile parlamentare sub sigla Forța Dreptei. Eugen Tomac: Bucureștiul are nevoie de parlamentari harnici, care să fie alături de Nicușor Dan (VIDEO)
14:05 - Un șofer problematic din Pitești s-a încuiat în mașină când l-au oprit polițiștii. De ce a recurs la acest gest
14:01 - Simona Spătaru (USR): Suntem ancorați în a realiza un plan pentru următorul mandat al CGMB. Reforme pentru București înseamnă o clarificare clară a atribuțiilor, a felului în care sunt împărțiți banii (VIDEO)