Un cuplu de îmblânzitori de elefanți dintr-un film premiat cu Oscar dă în judecată producătorii

Un cuplu de îmblânzitori de elefanți dintr-un film premiat cu Oscar dă în judecată producătorii
sursă foto: captură YT

Elephant Whisperers spune povestea lui Bomman și Bellie în timp ce îngrijesc un pui de elefant orfan și rănit în interiorul Rezervației de tigri Mudumulai din sudul statului indian Tamil Nadu.

Filmul Netflix a făcut istorie la Premiile Oscar, devenind prima producție indiană care a câștigat la categoria Cel mai bun scurtmetraj documentar la începutul acestui an

Filmul i-a transformat pe îngrijitori, Bomman și Bellie, în vedete. După succesul filmului, aceștia au fost felicitați de ministrul șef al statului Tamil Nadu, MK Stalin, care le-a înmânat câte un cec de 100.000 de rupii (1.207 dolari).

Cei doi s-au întâlnit, de asemenea, cu premierul Narendra Modi atunci când acesta a vizitat tabăra de elefanți în aprilie.
Însă cuplul l-a dat în judecată pe regizorul filmului, Kartiki Gonsalves, și Sikhya Entertainment – compania de producție condusă de producătorul premiat Guneet Monga – susținând că nu au fost recompensați corespunzător pentru participarea lor.

Ei au cerut 20 de milioane de rupii „ca gest de bunăvoință” și au declarat că banii ar urma să le acopere cheltuielile de locuință, precum și o parte din cheltuielile de viață, la bătrânețe.

Realizatorii filmului au negat acuzațiile. Într-o declarație pentru BBC Tamil, regizorul și producătorul au declarat că au avut „un respect profund” pentru toți cei care au contribuit la această poveste.

Gonsalves, care a răspuns la un mesaj pe WhatsApp, a adăugat: „Toate acuzațiile făcute de Bomman-Bellie sunt false, nu există niciun adevăr în afirmațiile lor”.

Filmat în priveliștea uimitoare a munților Nilgiri, The Elephant Whisperers îi urmărește pe Bomman și Bellie în timp ce îl îngrijesc pe Raghu, un pui de elefant rănit care este separat de turma sa.

Cuplul face parte din comunitatea Kattunayakan, un grup tribal care protejează pădurea de generații întregi.
Filmul a fost lăudat pentru că a evidențiat eforturile lor de conservare a faunei sălbatice, deoarece a prezentat scene emoționante care au pus în evidență legătura creată între animale și îngrijitorii lor umani.

Cuplul a susținut că realizatorii le-au făcut mai multe promisiuni în momentul filmărilor, pe care nu le-au respectat. Printre acestea se numără, cumpărarea unei case și acordarea de sprijin financiar pentru participarea la documentar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie