Un cuplu a renunţat la smartphone-uri acum 7 ani. ”Stilul nostru de viaţă îi demonstrează fiicei noastre că oamenii pot supravieţui și fără smartphone-uri în viaţa modernă”

Publicat: 27 02. 2024, 16:32
Actualizat: 27 02. 2024, 16:32
Sursa foto: Pixabay

O familie de americani are convingerea că dependența de dispozitivele moderne afectează în mod negativ viața și își crește fiica de cinci ani în același stil minimalist în ceea ce privește interacțiunea cu tehnologia, oferindu-i în schimb un exemplu de relație socială reală și un alt mod de petrecere a timpului liber, scrie Business Insider.

Părinții mei au telefoane ciudate!

În articolul menționat, Kristen Bringe povestește că în ciuda faptului că sunt o familie din clasa medie americană, fiica lor poate identifica cu certitudine o diferență radicală la părinții săi față de cei ai colegilor de la grădiniță: au telefoane ciudate!

Și asta pentru că, în urmă cu șapte ani, conștientizând impactul negativ asupra relaţiilor interumane, cuplul a luat decizia  să depășească dependența de smartphone și au renunțat la iPhone-urile pe care le aveau pentru niște telefoane mobile din primele generații, fără conectare la internet și fără aplicații.

Cei doi au vrut să fie mai prezenţi în ceea ce numesc viaţa reală și să încerce să relaționeaze mai bine cu cei din jur evitând distragerile constante.

”Primim alerte, dar acestea sunt mult mai puţin atrăgătoare şi mai puţin urgente decât valul de notificări pe care îl primeam când aveam smartphone-uri”, mărturisește Kristen Bringe.

Ce beneficii aduce renunțarea la smartphone

După deconectarea de la lumea digitală, au constatat o îmbunătăţire semnificativă a sănătăţii mentale, reducerea stresului şi creşterea calităţii timpului petrecut cu familia.

Cuplul crede că fetița lor creşte având un model de viaţă echilibrat, în care se pune accent pe interacţiunea socială reală, jocuri creative şi gestionarea eficientă a timpului liber.

”Fără să depunem vreun efort suplimentar pentru a limita utilizarea ecranului, am creat un mediu în care fiica noastră se simte în centrul atenției. Ea ne vede găsind modalităţi creative de a ne distra, de a face faţă plictiselii şi de a ne relaxa.

Ea ne urmărește că ieşim din casă cu capul sus în loc să ne îngropăm în ecrane. Pe lângă faptul că o încercăm săi oferim o educație bazată pe abilităţile generațiilor de la începutul anilor 2000, sperăm că stilul nostru de viaţă cu un ecran mai mic îi demonstrează fiicei noastre că oamenii pot supravieţui (îndrăznesc să spun că pot prospera?) fără smartphone-uri în viaţa modernă.

Sperăm că faptul că ne vede cum ne prioritizăm sănătatea mentală în detrimentul comodităţii o inspiră să facă acelaşi lucru”, concluzionează Kristen Bringe.