Un concurs de ucidere a pisicilor sălbatice pentru copii a fost anulat după reacțiile negative pe care le-a stârnit în Noua Zeelandă

Un concurs de ucidere a pisicilor sălbatice pentru copii a fost anulat după reacțiile negative pe care le-a stârnit în Noua Zeelandă
Foto simbol: Pixabay

Organizatorii unei competiții anuale de vânătoare din Noua Zeelandă au fost criticați când au anunțat un eveniment pentru copii care să vâneze pisici fără stăpân, sălbăticite.

Evenimentul a atras condamnarea imediată din partea grupurilor de protecție a animalelor

Organizatorii unei vânători anuale au fost criticați după ce au anunțat o nouă categorie pentru copii care să vâneze pisici fără stăpân, care sunt considerate dăunători în Noua Zeelandă.

Copiilor li s-a spus să nu ucidă animalele de companie, dar au fost încurajați să ucidă cât mai multe pisici fără stăpân pentru un premiu de 250 de dolari neozeelandezi (155 de dolari).

Marți, Societatea pentru prevenirea cruzimii față de animale din Noua Zeelandă s-a declarat ușurată de faptul că acea „categorie pentru copii care presupunea împușcarea pisicilor sălbăticite” a dispărut.

Un reprezentant al societății a argumentat că nici o mare parte dintre adulți și nici copiii, nu ar fi capabili să facă diferența între „o pisică sălbăticită, rătăcită sau o pisică domestică speriată”, potrivit AFP.

Măsurile de control al populației de pisici fără stăpân fac obiectul unor dezbateri aprinse în Noua Zeelandă, unde aceste animale reprezintă o amenințare majoră pentru speciile indigene și pentru biodiversitatea țării.

Cel mai mare grup de conservare din Noua Zeelandă, Royal Forest and Bird Protection Society, a estimat că pisicile sălbăticite ar putea fi responsabile de moartea a 1,1 milioane de păsări indigene în fiecare an, precum și a zeci de milioane de păsări alogene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei