Un colonel al Gardienilor Revoluției a murit în urma unui atac din Siria, anunță Iranul

Un colonel al Gardienilor Revoluției a murit în urma unui atac din Siria, anunță Iranul
Sursa foto: Hepta - Zuma Press / Maksim Konstantinov

Iranul a anunțat joi, 15 august, că unul dintre coloneii Gardienilor Revoluției, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a murit după ce a fost rănit într-un atac aerian în Siria.

Liderul Gardienilor, Hossein Salami, a declarat că Ahmadreza Afshari, membru al „forţelor consultative aerospaţiale” ale Gardienilor Revoluţiei în Siria, „a căzut martir în urma rănilor cauzate de un bombardament aerian”.

Colonel al Gardienilor Revoluției, mort în urma unui atac din Siria

Într-un comunicat se arată că ofițerul a fost transferat din Siria în Iran pentru îngrijiri în urma atacului „forţelor coaliţiei de agresiune asupra Siriei”. Totul s-a întâmplat în urmă cu două sau trei săptămâni, iar locul nu a fost precizat.

Observatorul Sirian pentru Dremturile Omului a informat la sfârșitul lunii iulie despre un atac aerian care a ucis trei combatanți pro-iranieni în provincia siriană Deir Ezzor, unde Iranul exercită o influență considerabilă, informează Agerpres.

Atacul nu a fost revendicat.

Pe atunci, un purtător de cuvânt al coaliției militare conduse de SUA a declarat că „nici coaliția, nici forțele americane”, nu au întreprins lovituri la Deiz Ezzor.

De la începutul războiului civil în Siria, în 2011, Israelul a întreprins sute de lovituri care au vizat în special grupări pro-iraniene. SUA au vizat de asemenea aceste grupări în estul Siriei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`