Un colecționar a plătit „o sumă cu șase zerouri” pentru a lua de pe stradă o lucrare a lui Banksy, din Nottingham (FOTO)

Un colecționar a plătit „o sumă cu șase zerouri pentru a lua de pe stradă o lucrare a lui Banksy, din Nottingham (FOTO)

Încă o lucrare a lui Banksy, autorul stradal anonim, a fost vândută pentru „o sumă cu șase cifre”. Lucrarea realizată pe exteriorul unei clădiri din Nottingham, Marea Britanie, a fost vândută unui colecționar, informează BBC.

Pictura „Hula Hoop” a apărut în luna octombrie a anului trecut șiînfățișează o fetiță care învârte un cauciuc. Secțiunea unde a fost realizată lucrarea a fost decupată din zidul de pe Rothesay Avenue, încărcată într-o furgonetă, iar John Brandler, proprietar de galerie, a declarat că a plătit o „sumă cu șase cifre”, adică cel puțin 100.000 de lire.

Lucrarea va fi expusă la Moyse’s Hall Museum, în Bury St Edmunds, Suffolk, a declarat Brandler.

„Confiscarea” lucrării nu ar fi o decizie pe placul lui Banksy

Colecționarul deține mai multe creații ale lui Banksy. Printre acestea se numără și celebra „Season Greetings”, pe care a cumpărat-o dintr-un garaj din Portul Talbot, în 2019.

Decizia colecționarului a activat un consiliu de specialitate al orașului, The Nottingham Project, care a ținut legătura cu echipa artistului. Membrii acestui consiliusunt de părere că îndepărtarea desenului eîmpotriva dorinței lui Banksy.

Artistul a devenit cunoscut în întreaga lume prin lucrările alb-negru realizate sub formă de graffitti, pe zidurile orașelor, care critică neregulile din plan politic și social. Uneori, creațiile sale au o anumită doză umoristică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`