Un cimpanzeu vede pentru prima dată cerul, după ce a supraviețuit unor experimente de laborator / Care este reacția înduioșătoare a animalului

Un cimpanzeu vede pentru prima dată cerul, după ce a supraviețuit unor experimente de laborator / Care este reacția înduioșătoare a animalului
Sursa foto: Save the Chimps

Un videoclip a surprins momentul în care un cimpanzeu a văzut cerul pentru prima dată, după ce a fost salvat dintr-un laborator unde se făceau experimente pe el. Animalul are o reacție care i-a sensibilizat pe mulți internauți.

Reacția când vede cerul a unui cimpanzeu salvat dintr-un laborator unde se făceau experimente pe el

Vanilla, așa cum a fost botezată primata, pare să fie uimită de ceea ce vede. Un lucru atât de comun și normal pentru noi. Vedea pentru prima dată cerul, după ce a fost supusă la chinuri groaznice, într-un laborator. Ea a fost dusă în noua ei casă, sanctuarul din Fort Pierce, Florida, acolo unde are parte de multă iubire, relatează Mirror.

Cimpanzeul în vârstă de 29 de ani a fost odată o victimă a Laboratorului de Medicină Experimentală și Chirurgie la Primate (LEMSIP) din New York. Laboratorul a găzduit aproximativ 300 de cimpanzei și alte 300 de maimuțe înainte de a fi închis în 1996.

Cimpanzeilor precum Vanilla li s-a interzis accesul în aer liber și erau ținuți în cuști mici, potrivit susținătorilor proiectului animal R&R. Vanilla a locuit acolo până la vârsta de doi ani, înainte de a fi dusă la Wildlife Waystation din California, un laborator mult mai mare.

Sanctuarul Salvați Cimpanzeii găzduiește 226 de cimpanzei salvați din grădinile zoologice, laboratoarele și de la circ.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`