Un căpitan de zbor a fost amenințat cu arma de un pilot / Motivul pentru care a recurs la acest gest șocant

Un căpitan de zbor a fost amenințat cu arma de un pilot / Motivul pentru care a recurs la acest gest șocant
Sursa foto: Freepik.com

Un căpitan de zbor ar fi fost amenințat cu arma de un pilot, după ce a vrut să devieze cursa pentru o urgență medicală a unui pacient. Jonathan J. Dunn, pilotul avionului, a fost pus sub acuzare pe 18 octombrie, fiind suspectat de intervenție asupra unui echipaj de zbor.

Pentru a-l intimida pe căpitanul zborului Dunn ar fi folosit o armă, conform unei declarații a Biroului Inspectorului General al Departamentului de Transport al SUA și a unor documente judiciare.

În urma unui dezacord, Dunn „i-a spus căpitanului că vor fi împușcați de mai multe ori”, dacă deviază zborul pentru o urgență medicală a unui pasager.

Pilot de avion, acuzat că a folosit o armă pentru intimidarea unui echipaj de zbor

„Din respect pentru investigația în curs de desfășurare a autorității aviatice privind acest incident, Delta se va abține să comenteze acest subiect”, se arată într-o declarație amintită de CNN.

Făcând referire la statutul licenței de pilot a lui Dunn, Administrația Federală a Aviației a menționat că „Jonathan J. Dunn nu are un certificat medical FAA actual, care este necesar pentru a zbura”.

Pilotul ar fi avut o autorizație pentru port armă la bordul aeronavei datorită unui program pentru securitate în transporturi.

„După finalizarea cu succes a cursului, pilotul este delegat ca ofițer federal de aplicare a legii și i se eliberează o armă de foc aprobată de TSA și o legitimație de ofițer federal de punte de zbor”, precizează Administrația pentru Securitatea Transporturilor.

În acest caz, Biroul Inspectorului General, FBI și FAA vor declanșa o anchetă. Dunn va fi judecat pe 16 noiembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`