Unul dintre felurile principale de mâncare pe care le propune newyorkezul este tarantula tempura cu piure de cartofi violet. Bucătarul Joseph Yoon din New York este și director executiv al Brooklyn Bugs, o organizație care dorește să normalizeze utilizarea insectelor comestibile.
„Ceea ce încerc să fac, este să pot prezenta oamenilor această minunată cornucopia de arome, texturi și idei despre cum să gătesc cu insecte comestibile”, spune Yoon.
În calitate de autoproclamat ambasador al insectelor comestibile, bucătarul crede că acestea pot fi un plus hrănitor și gustos pentru dieta oamenilor.
El are o gamă largă de insecte în felurile din meniu: popcorn caramel cu lăcustă, cicadă și tofu cu sos de greiere verde, guacamole cu furnici negre, fidea cu lăcuste, etc.
„Există peste 2.000 de tipuri de insecte comestibile cu profiluri de arome, texturi și funcționalități extrem de diferite”, spune Yoon.
Insectele sunt consumate în mod regulat de aproximativ 2 miliarde de oameni, potrivit unui raport din 2013 al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). Cu toate acestea, raportul spune că sentimentele de dezgust sunt asociate cu consumul de insecte în majoritatea țărilor occidentale, arată CNN.