Un bărbat și-a aruncat apartamentul în aer în timp ce încerca să omoare un gândac

Un bărbat și-a aruncat apartamentul în aer în timp ce încerca să omoare un gândac

Un apartament din Japonia a sărit în aer după ce proprietarul a folosit insecticid în exces pentru a omorî un gândac. Aceste substanțe sunt inflamabile și pot arde în contact cu o priză.

Insecticidul a provocat o explozie

Apartamentul lui Kumamoto a explodat, duminică, după ce bărbatul a folosit prea mult insecticid pentru a omorî un gândac. Astfel, în urma exploziei a fost spartă o fereastră de la balcon, iar bărbatul a suferit răni ușoare, conform știrileprotv.

Cu toate acestea, nu este primul caz când are loc o explozie în urma pulverizării insecticidului. Centrul Național pentru Afaceri ale Consumatorului din Japonia indică faptul că au existat mai multe situații similare în momentul în care substanța a ajuns în contact cu o priză.

„Aplicarea de spray-uri lichide în anumite zone poate fi extrem de periculoasă. De exemplu, prizele electrice, motoarele sau cablurile expuse reprezintă o potențială amenințare de șoc electric pentru persoanele care aplică spray-uri de pesticide pe bază de apă. Luminile pilot și flăcările de gaz de la încălzitoare și aparate pot aprinde pesticide inflamabile pe bază de petrol”, a scris și Philip Koehler, profesor emerit de entomologie la Universitatea din Florida.

De aceea, este recomandat ca insecta să fie eliminate prin alte metode, mai puțin periculoase, iar prima încercare ar trebui să fie utilizarea papucului pentru a ucide gândacul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`