Un bărbat din Noua Zeelandă care a încercat să se ia la „trântă” cu o balenă a fost amendat cu 600 de dolari: „Un comportament șocant și absolut idiot”

Un bărbat din Noua Zeelandă care a încercat să se ia la „trântă” cu o balenă a fost amendat cu 600 de dolari: „Un comportament șocant și absolut idiot”
Sursă foto: captură YT

Departamentul de Conservare l-a amendat pe un bărbat de 50 de ani după ce a văzut imagini cu cascadoriile acestuia pe rețelele de socializare și i-a descris comportamentul drept „un exemplu flagrant de prostie”.

Prietenii săi de pe barcă l-au încurajat

Acțiunile bărbatului din Noua Zeelandă sărind de pe o barcă în ceea ce pare a fi o încercare de a se lua la „trântă” cu o orcă au fost descrise drept „șocante” și „idioate” de către Departamentul de Conservare al țării.

Într-un videoclip distribuit pe Instagram în februarie, un bărbat poate fi văzut sărind de pe marginea unei bărci în mare în largul coastei Devonport din Auckland, în ceea ce pare a fi un efort deliberat de a atinge orca, a spus departamentul.

Bărbatul a sărit foarte aproape de o orcă mascul, în timp ce un pui înoată în apropiere, iar cineva de la bordul ambarcațiunii îl filmează. Alții pot fi auziți râzând și înjurând în fundal.

În timp ce înoată înapoi spre barcă, strigă „L-am atins” și întreabă „ai filmat asta?” Apoi încearcă să atingă din nou orca.
Hayden Loper, un investigator principal al departamentului, a declarat că bărbatul de 50 de ani a dat dovadă de nesocotință nesăbuită pentru propria sa siguranță și pentru cea a orcei. „Videoclipul vorbește de la sine, este un comportament șocant și absolut idiot”, a spus el.

Orcile din Noua Zeelandă sunt aproape pe cale de dispariție

Departamentul a primit o informare despre videoclip de la câteva persoane îngrijorate care au văzut filmările pe rețelele de socializare. Lucrând cu poliția, departamentul l-a identificat pe bărbat și i-a dat o amendă de 600 de dolari.

„Este o încălcare foarte clară a Legii privind protecția mamiferelor marine. Orcile sunt clasificate ca balene în conformitate cu legislația de conservare și este ilegal să înoți cu ele, să le deranjezi sau în general, să hărțuiești orice mamifer marin”, a spus el.

Loper a spus că adesea oamenii încalcă actul accidental, dar în acest caz, „[a fost] un adevărat exemplu flagrant de prostie”.
„A fost o încercare deliberată de a obține aprecieri și vizualizări pe rețelele sociale.

Ceea ce este, de asemenea, cu adevărat dezamăgitor nu sunt doar acțiunile individului, ci și cele din barcă – este aproape o mentalitate de haită care încurajează acest comportament.”

Orcile din Noua Zeelandă poate fi găsită pe toată coasta țării, dar cu o populație de doar 150-200 de indivizi, ele sunt considerate având un risc ridicat de dispariție.

Orca părea să nu fie rănită, dar Hannah Hendriks, consilierul tehnic marin al departamentului, a spus că săritul în apă asupra oricărui delfin sau balenă mică le-ar putea deteriora cu ușurință aripioarele sensibile.
De asemenea o persoană care sare în apă ar putea să sperie animalul, a spus ea, și să-l facă să se ciocnească de o elice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)