Un bărbat a murit după ce un medic l-a operat. Ce organ i-a scos, din greșeală: „Soțul meu a decedat în timp ce zăcea pe masa din sala de operație”

Un bărbat a murit după ce un medic l-a operat. Ce organ i-a scos, din greșeală: Soțul meu a decedat în timp ce zăcea pe masa din sala de operație
Sursa foto: Freepik

Un bărbat a murit după ce un medic l-a operat și i-ar fi scos un organ greșit.

Soția bărbatului e devastată și a înaintat proceduri în instanță împotriva medicului care a făcut intervenția.

Beverly Bryan din SUA a inițiat, printr-o firmă de avocatură, proceduri civile și penale împotriva doctorului Thomas Shaknovsky, după moartea lui William, soțul ei cu care a fost căsătorită timp de 33 de ani, informează Newsweek.

„Nu vreau să moară și altcineva din cauza incompetenței lui”

Femeia a povestit că soțul ei în vârstă de 70 de ani a murit într-o sală de operații de la Spitalul Ascension Sacred Heart Emerald Coast din Walton County, Florida, în timpul unei proceduri de urgență.

„Soțul meu a murit în timp ce zăcea pe masa din sala de operație din cauza doctorului Shaknovsky. Nu vreau să moară și altcineva din cauza incompetenței lui, la un spital care ar fi trebuit să știe că a făcut și înainte greșeli.”, a mărturisit Beverly.

Totul a pornit în timp ce cei doi soți din Alabama se aflau într-o vizită, în Florida, când William a început să acuze dureri groaznice în partea stângă a abdomenului.

Medicii au descoperit că era vorba de o problemă la splină și i-au propus să-l opreze. William ar fi cerut să fie externat din spital, intenționând să meargă la medicul său din Alabama, dar a fost „convins” să rămână și să urmeze procedura, conform unui comunicat de presă al firmei de avocatură care o reprezintă pe soția lui.

Zarzaur Law precizează că bărbatul a fost avertizat de către doctorul Shaknovsky și medicul șef al spitalului, dr. Christopher Bacani, că „ar putea avea complicații grave dacă ar părăsi spitalul”.

Într-un final, William a acceptat să fie operat, pe 21 august, de splenectomie laparoscopică asistată, procedură în urma căreia medicii ar fi trebuit să-i scoată splina.

Ce organ i-a scos, din greșeală, medicul

Însă, doctorul Shaknovsky i-ar fi scos din greșeală ficatul, a spus soția lui.

Zarzaur Law spune că, în timpul intervenției, chirurgul a rupt vasele de sânge care erau conectate la organ și din această cauză William a suferit „pierderi masive de sânge și a murit”.

Firma susține că medicul chirurg a informat-o apoi pe soția pacientului că splina lui era „atât de bolnavă încât era de patru ori mai mare decât în mod normal și a migrat în cealaltă parte a corpului”.

 „Luăm acuzațiile foarte în serios, iar echipa noastră de conducere efectuează o investigație amănunțită asupra acestui eveniment. Ascension Sacred Heart Emerald Coast are o istorie îndelungată și oferim îngrijiri sigure și de calitate. Siguranța pacienților este și rămâne prioritatea noastră numărul unu”, a precizat un purtător de cuvânt al spitalului pentru USA TODAY.

În urma autopsiei, s-a constatat că apăruse un mic chist pe splina lui William, despre care se crede că ar fi cauzat durerile pentru care a ajuns la consultații la medicul din Florida.

Beverly vrea să-i tragă, cu orice preț, la răspundere pe cei care au greșit și să-i facă dreptate soțului ei, care a decedat.

Spitalul a confirmat că a început o anchetă în acest caz.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”