Un balon din Coreea de Nord plin cu deșeuri a aterizat la sediul președinției sud-coreene. Cum a reacționat Seulul

Un balon din Coreea de Nord plin cu deșeuri a aterizat la sediul președinției sud-coreene. Cum a reacționat Seulul

Un balon plin cu deșeuri din Coreea de Nord a aterizat în Coreea de Sud la complexul prezidențial, iar oficialii de securitate au mobilizat echipeje răspunzătoare.

Seulul lovit cu baloane cu deșeuri

Sediul președinției din Seul este pentru prima dată lovit direct de unul dintre miile de baloane cu deșeuri, având în vedere că acesta este protejat de zeci de soldați și de o zonă de excludere aeriană. Phenianul a început să lanseze baloane cu deșeuri încă din luna mai, informează Adevărul.

Serviciul de securitate prezidențial a transmis că echipa de răspuns chimic, biologic și radiologic a recuperat balonul de gunoi, iar în urma verificărilor făcute s-a constatat că nu există niciun pericol sau risc de contaminare.

Autoritățile de la Seul au avertizat privind o lansare de baloane nord-coreene, după ce Statul major al armatei sud-coreene avertizase că le va lansa.

„Dacă găsiţi baloane căzute pe pământ, nu le atingeţi şi raportaţi-le la cea mai apropiată unitate militară sau secţie de poliţie”, a indicat statul major.

Acesta a fost cea de-a zecea lansare de baloane de către Coreea de Nord, iar Phenianul cataloghează acțiune sale ca fiind represalii pentru trimiterea deasupra Coreea de Nord baloane cu mesaje de propaganda împotriva regimului de la Phenian.

Cum a răspuns Seulul la gestul Phenianului

Ca răspuns la acțiunea Coreei de Nord, Seulul a difuzat mesaje de propaganda prin difuzoarele amplasate la graniță care sunt îndreptate către Nord. Phenianul s-a înfuriat în urma acestui gest și a spus că la lovi difuzoarele cu foc de artilerie.

În plus, Seulul a suspendat un acord militar care reducea tensiunile dintre cele două părți și a reluat exercițiile militare cu muniție de război pe insulele de la graniță și din zona demilitarizată care împarte peninsula coreeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe