Un avion militar s-a prăbușit, în Bulgaria, în timpul unui exercițiu pentru pregătirea unui spectacol aerian. Cei doi piloți aflați la bord au murit

Un avion militar s-a prăbușit, în Bulgaria, în timpul unui exercițiu pentru pregătirea unui spectacol aerian. Cei doi piloți aflați la bord au murit
Sursa foto: Pixabay

Doi piloți bulgari au murit, vineri, după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit.

Aeronava s-a prăbușit în timpul unui exercițiu pentru pregătirea unui spectacol aerian

Aeronava s-a prăbușit, în sudul Bulgariei, în cursul unui exercițiu pentru pregătirea unui spectacol aerian, anunță Agerpres, citând autoritățile bulgare.

„Doi piloți au decedat în cursul unui antrenament pentru un zbor demonstrativ”, a declarat premierul interimar Dimitar Glavcev într-o întâlnire cu presa la baza militară din Graf-Ignatievo.

Este vorba despre doi ofițeri instructori, născuți în 1973, respectiv 1996, care nu au reușit să se catapulteze.

„Erau printre cei mai buni și efectuaseră acest exercițiu de mai multe ori”,  a transmis comandantul forțelor aeriene bulgare, Dimitar Petrov.

Aparatul care s-a prăbușit este un model L-39ZA, de fabricație sovietică. Acesta fusese modernizat în 2022, pentru a fi adus la standardele NATO.

După ce s-a prăbușit, avionul a luat foc într-o zonă împădurită.

Spectacolul aerian, anulat

În urma tragediei, a fost anulat spectacolul aerian care urma să aibă loc sâmbătă, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la aderarea Bulgariei la NATO. A fost declarată zi de doliu în armată.

Vineri dimineață, înainte de tragedie, președintele Bulgariei, Rumen Radev, fost pilot de vânătoare şi ex-comandant al forțelor aeriene, a participat la un zbor pe un aparat F-16 similar celor cu care armata se va dota începând din 2025.

În ultimii, Guvernul de la Sofia a comandat 16 avioane de vânătoare americane pentru a înlocui aparatele MiG-29 din era sovietică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)