Un avion de vânătoare F-18 s-a prăbușit în nord-estul Spaniei. Armata a confirmat moartea pilotului

Un avion de vânătoare F-18 s-a prăbușit în nord-estul Spaniei. Armata a confirmat moartea pilotului
Foto simbol: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Forțele Aeriene ale Spaniei au confirmat, vineri, moartea unui pilot care s-a prăbușit cu un avion de vânătoare F-18 Hornet în apropierea orașului Teruel, transmite Reuters.

Avionul F-18 s-a prăbușit în nord-estul Spaniei

„Comunicăm cu regret că al nostru coleg locotenent-colonelul Pablo Estrada Martin a murit în accidentul F-18”, au postat forțele aeriene spaniole într-un mesaj pe X.

Armata spaniolă operează două tipuri de avioane de vânătoare, aeronava de fabricație americană F-18 Hornet și Eurofighter Typhoon. Regatul le-a trimis în România și în statele baltice pentru a ajuta la misiunile de poliție aeriană, menționează Reuters.

„Cele mai sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor victimei”, a declarat și Ministerul spaniol al apărării, potrivit AFP preluată de Barron`s.

Efectua un exercițiu militar

Avionul se afla într-un exercițiu alături de un alt F-18 Hornet și zbura la altitudine joasă când a avut loc accidentul, susțin jurnaliștii locali de la El Heraldo de Aragon.

Cele două aeronave decolaseră din baza Torrejon de Ardoz din proximitatea Madridului, a mai precizat publicația.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:18 - Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații care luptă în regiunea Kursk a Rusiei. Președintele Ucrainei, în vizită în Sumî, regiune din zona de graniță (FOTO, VIDEO)
22:15 - Scandal monstru la Spitalul Colentina, din Capitală. Ce ar fi pățit un pacient internat acolo
21:58 - Cristina Prună (USR): Cred că asta îl vulnerabilizează pe Mircea Geoană! Trebuie să fie mai clar și să lămurească lucrurile acestea (VIDEO)
21:48 - Sancțiunea primită de un șofer prins pe DN 1 cu o viteză de 213 km/h. IPJ Sibiu: Viteza se premiază!
21:34 - Daniel Fenechiu (PNL): Este cât se poate de evident că Mircea Geoană e foarte neglijent cu anturajul. În momentul în care tu te afișezi cu anumite persoane, dai un semnal (VIDEO)
21:21 - Alina Gorghiu: Tăcerea nu este o soluție în cazurile de violență și hărțuire sexuală. Ministerul Justiției a elaborat un ghid care îndrumă victimele către autoritățile competente
21:19 - În câte ore parcurge un autobuz în București, un traseu cu 43 de stații. Timpul petrecut în autobuz, suficient încât să străbați drumul București-Sibiu
21:05 - Simona Spătaru, despre eventuala majorare a TVA: Totul va costa mai mult cu 30%. Aceasta este propunerea coaliției pentru a putea să își acopere o parte dintre pierderile mari pe care le-au produs în economie (VIDEO)
20:58 - Ciclonul Cassandra lovește România, după ce a făcut ravagii în Italia. Care vor fi zonele cele mai afectate din țara noastră (VIDEO)
20:41 - NATO, despre Mircea Geoană: A obținut autorizație de securitate și a lucrat în mod consecvent în sprijinul Alianței transatlantice și în apărarea valorilor democratice ale NATO