Un avion cu 170 de pasageri la bord a aterizat de urgență într-un lan de grâu, în Siberia / Pilotul a transmis codul de alarmă 7700

Un avion cu 170 de pasageri la bord a aterizat de urgență într-un lan de grâu, în Siberia / Pilotul a transmis codul de alarmă 7700
Sursa foto: Twitter (X) - Muzzleflash @RcMuzzleflash

Un avion Airbus-A320, care zbura de la Soci la Omsk, a efectuat o aterizare de urgență în regiunea Novosibirsk, potrivit serviciului de presă al Ministerului Situațiilor de Urgență pentru regiune. Înainte de această aterizare, pilotul transmitea semnalul de alarmă, setând codul transponder 7700.

„Avionul a aterizat pe un câmp din regiunea Uba, nu au fost victime”, a spus un reprezentant al serviciului de presă. „A fost pregătit un centru de cazare temporară pentru pasageri, într-un centru cultural local”, a adăugat Ministerul Situațiilor de Urgență.

Toți pasagerii au fost evacuați și examinați de medici

„Toți pasagerii din avion au fost evacuați și sunt examinați de medici. La fața locului au fost trimise șase autobuze, au fost dislocate două centre de cazare temporară. Garnizoana de pompieri și salvare funcționează, iar elicopterul Mi-8 al Ministerul Situațiilor de Urgență a fost pus și în alertă”, se mai arată în mesaj.

Aeronava nu a putut ateriza la Omsk, motiv pentru care s-a decis aterizarea acesteia pe aeroportul Novosibirsk. Pilotul Serghei Belov, alături de copilotul Eduard Semionov, a ales să aterizeze de urgență într-un lan de grâu, după ce au descoperit că sistemul hidraulic al aeronavei era defect, scrie libertatea.ro.

Potrivit Agenției Federale de Transport Aerian, piloții avionului au selectat vizual un loc de aterizare.

„Aterizarea a fost efectuată pe un loc selectat din aer, lângă satul Kamenka (la aproximativ 180 km de Novosibirsk)”, se scrieîn mesaj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`