Un australian are interdicţie de a părăsi Israelul până în 31 decembrie 9999. Cum a ajuns în această situație

Un australian are interdicţie de a părăsi Israelul până în 31 decembrie 9999. Cum a ajuns în această situație
Foto: Pixabay

Un australian care s-a mutat în Israel pentru a fi mai aproape de copiii săi minori după divorţ nu mai are dreptul de a părăsi țara până în 31 decembrie 9999 sau până când plătește în avans pensia alimentară cuvenită celor doi copii până când aceștia împlinesc 18 ani.

Australian, „sechestrat” în Israel

Noam Huppert, în vârstă de 44 de ani, s-a mutat în Israel în 2012, pentru a fi alături de cei doi copii ai săi, care atunci aveau trei luni, respectiv cinci ani, notează news.com.au, citat de Adevărul.

După divorț, fosta soție, născută în Israel, s-a adresat justiției pentru a se asigura că acesta va plăti pensia alimentară până când copiii împlinesc 18 ani.

Instanța a stabilit că bărbatul trebuie să achite 5.000 de şekeli israelieni pe lună, adică 7,5 milioane de şekeli (3,34 milioane de dolari americani). Aceasta i-a interzis să mai plece din Israel până în 31 decembrie 9999 sau până achită toată suma.

Huppert a afirmat că e doar unul dintre australienii „persecutaţi de sistemul judiciar din Israel” pentru simplul fapt că au făcut ”greșeala” de se căsători cu o israeliană.

Problema bărbaților care divorțează de femei israeliene

Marianne Azizi, o jurnalistă britanică, susține că ar putea exista sute de australieni în aceeași situație. Cifra exactă e „aproape imposibil” de aflat.

Ea a început să studieze legislaţia israeliană după ce propriul soţ a rămas captiv în Israel în urma vizitei făcute copiilor săi.

„Cetăţenii americani, inclusiv cei fără cetăţenie israeliană, ar trebui să fie conştienţi de faptul că pot fi supuşi şederii involuntare şi prelungite (şi chiar închisorii) în Israel dacă li se intentează un proces în faţa unei instanţe religioase, chiar dacă căsătoria a avut loc în Statele Unite şi indiferent dacă soţia lor se află sau nu în Israel”, a transmis Departamentului de Stat american.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`