Un atac aerian israelian de vineri dimineață din Liban a ucis cel puțin trei ziariști

Un atac aerian israelian de vineri dimineață din Liban a ucis cel puțin trei ziariști
Sursă foto: Hepta/Photo: Marwan Naamani/dpa

Un atac aerian israelian de vineri dimineață a ucis cel puțin trei ziariști care stăteau la o pensiune în care mai stăteau alți reporteri, a informat presa libaneză.

Antony Blinken urmează să se întâlnească vineri cu prim-ministrul libanez Najib Mikati la Londra

Printre aceștia se numără un cameraman și un inginer de transmisie care lucrează pentru canalul pro-iranian Al Mayadeen și un cameraman. Alți reporteri de la fața locului, în Hasbaya, în sudul Libanului, au spus că bungaloul în care dormeau cei trei ziariști a fost vizat direct, anunță The Guardian.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken urmează să se întâlnească vineri cu prim-ministrul libanez Najib Mikati la Londra, precum și cu miniștrii de externe ai Iordaniei și Emiratelor Arabe Unite, doi parteneri cheie ai SUA într-un plan postbelic pentru Gaza.

Blinken a spus că speră că Iranul va înțelege că alte atacuri asupra Israelului îi pot periclita propriile interese. Israelul a promis represalii pentru rachetele iraniene de la 1 octombrie.

Ultimul atac al IDF vine după ce Israelul a declarat că șeful agenției sale de informații Mossad, David Barnea, va călători duminică la Doha pentru a se întâlni cu directorul CIA, William Burns, și cu prim-ministrul Qatarului.

Un oficial Hamas a declarat pentru AFP că o delegație a conducerii grupului cu sediul la Doha a discutat joi cu oficiali egipteni la Cairo „idei și propuneri” legate de un armistițiu în Gaza.

„Hamas și-a exprimat disponibilitatea de a opri luptele, dar Israelul trebuie să accepte o încetare a focului, să se retragă din Fâșia Gaza, să permită întoarcerea persoanelor strămutate, să fie de acord cu un acord serios de schimb de prizonieri și să permită intrarea ajutorului umanitar în Gaza”, a spus oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`