Un asteroid cu o lăţime similară cu cea a Empire State Building va trece la o distanță de 32.000 de kilometri de Pământ în anul 2029, estimează astronomii

Un asteroid cu o lăţime similară cu cea a Empire State Building va trece la o distanță de 32.000 de kilometri de Pământ în anul 2029, estimează astronomii
Sursa foto: NASA

Peste aproximativ 5 ani, un asteroid la fel de mare pe cât este Empire State Building va trece la o distanță de 32.200 km de Pământ, cel mai apropiat  obiect ceresc de această dimensiune care a trecut pe lângă Pământ în istoria modernă, potrivit globalnews.

Detalii despre asteroidul care va trece aproape de Pământ în 2029

Când o va face, o navă spațială lansată de NASA în 2016 este de așteptat să fie în măsură să ofere o examinare detaliată a acestei întâlniri strânse rare.

Misiunea, condusă de oamenii de știință de la Universitatea din Arizona, este de așteptat să ofere informații despre formarea planetelor și cunoștințe care ar putea informa eforturile de a construi un sistem de apărare împotriva posibilelor coliziuni de asteroizi apocaliptici cu Pământul.

La momentul descoperirii sale din 2004, asteroidul Apophis, numit după un șarpe demon care întruchipează răul și haosul în mitologia egipteană antică, părea să reprezinte o amenințare cu impact groaznic pentru Pământ, oamenii de știință prezicând o potențială coliziune în 2029. Observații amănunțite au stabilit de atunci că nu există un risc de impact pentru cel puțin încă un secol.

Totuși, următoarea sa apropiere din 2029 va aduce asteroidul la mai puțin de o zecime de distanța dintre Pământ și Lună.

Nava spațială care se îndreaptă acum spre o întâlnire cu Apophis este OSIRIS-REx, care a făcut titluri de presă, smulgând o probă de sol de la un alt asteroid în urmă cu trei ani și trimițând-o înapoi pe Pământ într-o capsulă care a făcut ca o parașută să aterizeze în Utah în septembrie.

Expediția Apophis a fost detaliată într-o prezentare generală a misiunii publicată în Planetary Science Journal.

Apophis, alungit și oarecum în formă de arahide, este un asteroid pietros despre care se crede că este compus în principal din materiale silicate, împreună cu fier și nichel. Măsurând aproximativ 1.110 picioare (340 de metri) în diametru, urmează să treacă la aproximativ 19.800 mile (31.860 km) de suprafața Pământului pe 13 aprilie 2029, devenind vizibil cu ochiul liber timp de câteva ore, a declarat Michael Nolan, investigator principal adjunct. pentru misiunea de la Universitatea din Arizona.

„Nu va fi acest spectacol glorios”, a spus Nolan, dar va apărea ca un punct de lumină solară reflectată pe cerul nopții deasupra Africii și Europei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:11 - Aproape 80 de oameni au murit, după ce feribotul pe care se aflau s-a scufundat. Vasul cu o capacitate de 80 de persoane transporta 278
23:53 - Joe Biden spune că, în locul Israelului, ar evita să atace câmpurile petroliere din Iran: „M-aș gândi la alte alternative”
23:42 - Alimentul care, consumat în exces, afectează imunitatea și accelerează procesul de îmbătrânire. Specialiștii trag un semnal de alarmă
23:31 - Rusia urmează să îi scoată pe talibani de pe lista organizațiilor teroriste. Serghei Lavrov cere Occidentului să ridice restricțiile care îi vizează pe aceștia
23:09 - Autoutilitară cuprinsă de flăcări în municipiul Suceava. De la ce ar fi pornit incendiul
23:06 - Incident la un liceu din Arad. O profesoară a rămas inconștientă minute bune, după ce o bucată de tencuială i-a căzut în cap
22:44 - Oana Florea: PNL, un partener cu care s-a putut negocia punctual orice măsură și a existat comunicare până când Iohannis a început să își bage coada în coaliție. Viitorul lui job e mai important decât stabilitatea țării (VIDEO)
22:18 - Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații care luptă în regiunea Kursk a Rusiei. Președintele Ucrainei, în vizită în Sumî, regiune din zona de graniță (FOTO, VIDEO)
22:15 - Scandal monstru la Spitalul Colentina, din Capitală. Ce ar fi pățit un pacient internat acolo
21:58 - Cristina Prună (USR): Cred că asta îl vulnerabilizează pe Mircea Geoană! Trebuie să fie mai clar și să lămurească lucrurile acestea (VIDEO)