Un alpinist de 90 de ani a reuşit să ajungă pe vârful unui munte în scaun cu rotile: „Priveliştea a fost atât de uimitoare încât nu o voi uita niciodată”

Un alpinist de 90 de ani a reuşit să ajungă pe vârful unui munte în scaun cu rotile: „Priveliştea a fost atât de uimitoare încât nu o voi uita niciodată”
Foto: Pixabey

Yuichiro Miura, un alpinist japonez în vârstă de 90 de ani, a reuşit să ajungă joi pe vârful Muntelui Fuji, alături de un grup de prieteni şi de membri ai familiei, după o călătorie de trei zile cu ajutorul unui scaun cu rotile, transmite agenţia Kyodo, citată de Agerpres.

Muntele Fuji este cel mai înalt vârf din Japonia

Japonezul a ajuns pe vârful Muntelui Fuji în jurul orei locale 07:20. Muntele Fuji are o altitudine de 3.776 de metri şi este cel mai înalt vârf din Japonia, dar foarte puţini oameni încearcă să-l escaladeze.

Alpinistul a devenit în 2013 cea mai în vârstă persoană care a cucerit Muntele Everest, la vârsta de 80 de ani, a visat să urce pe Muntele Fuji ca mijloc de reabilitare, scrie G4media.ro.

Alpinistul de 90 de ani a ajuns pe vârful Muntelui Fuji în scaun cu rotile

„Mulţumesc tuturor. Mi-am putut îndeplini dorinţa de a ajunge pe vârf. Este minunat”, a declarat el. „Am reuşit să urc cu tovarăşi distractivi. Priveliştea a fost atât de uimitoare încât nu o voi uita niciodată”, a mărturisit el.

Cea mai în vârstă persoană care a ajuns pe vârful Muntelui Fuji este Teiichi Igarashi, care avea venerabila vârstă de 101 ani şi 10 luni la momentul acelui record, în 1988, potrivit unei asociaţii care certifică recordurile naţionale din Japonia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`