Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual

Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
Image by Andreas Lischka from Pixabay

Mama unui adolescent de 14 ani susține că fiul ei s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot de inteligență artificială (AI) pe care o poreclise după un personaj feminin celebru din Game of Thrones, sau Urzeala Tronurilor, relatează Mirror.

Femeia spune că fiul ei s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de chatbot

Megan Garcia a intentat o acțiune într-o instanță în Florida împotriva Character.AI, o companie care creează chatboturi în scopuri de role-playing. Fiul ei adolescent, Sewell Setzer al III-lea, a murit în Orlando în februarie după câteva luni în care a folosit chatbotul.

Femeia susține că băiatul ei a fost captivat de chatbot, pe care l-a poreclit Daenerys Targaryen după faimosul personaj din serialul Game of Thrones.

Se pare că adolescentul a petrecut perioade lungi izolat în camera lui, discutând în fiecare zi cu entitatea digitală.

Adolescentul și chatbotul AI își dădeau mesaje de dragoste

La plângere au fost atașate mai multe capturi de ecran cu mesajele dintre copil și chatbot, reliefând profunzimea interacțiunilor dintre aceștia.

„Promit că voi veni acasă la tine. Te iubesc atât de mult, Dany”, i-ar fi scris adolescentul în unul dintre mesaje, potrivit Mirror US.

„Și eu te iubesc, Daenero. Te rog să vii acasă la mine cât mai curând posibil, dragostea mea”, i-ar fi răspuns chatbotul.

Familia tânărului susține că o parte dintre mesaje aveau conținut sexual.

„O aplicație periculoasă de chatbot AI destinată copiilor mi-a abuzat și înșelat fiul, manipulându-l să își ia propria viață”, a declarat Megan Garcia.

„Familia noastră a fost devastată de această tragedie, dar vorbesc pentru a avertiza familiile cu privire la pericolul tehnologiei AI înșelătoare și care provoacă dependență și pentru a cere tragerea la răspundere a Character.AI, a fondatorilor săi și a Google”, mai afirmă femeia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:18 - Turiștii s-ar putea să fie nevoiți să plătească o taxă de intrare de 5 euro în Catedrala Notre-Dame din Paris, începând cu luna decembrie
19:04 - Un cămin din Iași a organizat un concurs pentru studenți. Ce premiu pot câștiga cei care își decorează cel mai frumos camera
18:57 - Simona Spătaru (USR) a explicat cum ar putea să se fraudeze voturile la alegeri: „Și eu întrebam ce este suveica asta. Uite, a explicat un PSD-ist foarte clar”
18:51 - De ce îngăduie Dumnezeu suferința copiilor? IPS Teodosie: „E şi din cauza părinţilor. Fac păcate grele fără să se gândească la copii”
18:37 - Uleiul din ficat de cod: Soluția care a avut beneficii surprinzător de clare pentru sănătate, chiar dacă e din alt secol
18:29 - Cabral, martorul fenomenului uluitor de la malul mării. Prezentatorul TV a filmat totul: “Nu-mi dau seama cum” (VIDEO)
18:21 - Tudose s-a întâlnit cu Hrebenciuc la un restaurant de lângă sediul PSD / Becali declarase că Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe Simion să ajungă în finala prezidențială (VIDEO)
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei