Ultimul val de coronavirus pune în pericol tratamentul bolnavilor de cancer în Italia

Ultimul val de coronavirus pune în pericol tratamentul bolnavilor de cancer în Italia
Foto: Unsplash.com

Ultimul val de cazuri de infectare aferente virusului Sars-Cov-2, în Italia, creşte presiunea asupra sistemului sanitar şi pune în pericol tratamentul a aproximativ 11 milioane de bolnavi de cancer, a declarat marţi o asociaţie medicală, relatează dpa, citat de către Agerpres.

„Amânarea intervenţiilor chirurgicale poate duce la dezvoltarea de tumori în stadii mai avansate, cu mai puţine şanse de vindecare”, a avertizat Federaţia Medicilor Oncologi, Cardiologi şi Hematologi (FOCE) din Italia.

Federația a precizat, de asemenea, că spitalele din Italia au suferit din cauza lipsei de investiţii şi a crizei forței de muncă cu care se confruntă sistemul sanitar, şi a avertizat că scenariul actual începe să semene cu cel din primele luni ale anului 2020.

Ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus, internările non-COVID în spitalele italiene au scăzut cu 1,3 milioane în 2020, comparativ cu anul precedent, a mai spus federaţia.

„În 2021, unele dintre aceste activităţi spitaliceşti au fost recuperate, însă situaţia actuală marchează o regresie dramatică”, a declarat preşedintele FOCE, Francesco Cognetti, într-un comunicat.

7.55 milioane de cazuri de infectări

Sistemele de sănătate din Europa sunt încă o dată suprasolicitate ca urmare a răspândirii variantei Omicron a virusului Sars-Cov-2 după perioada sărbătorilor, cu numeroşi membri ai personalului sanitar infectați sau în autoizolare, în timp ce experţii prezic că vârful ultimului val al pandemiei nu a fost încă atins.

În Italia, problema angajaţilor sanitari infectaţi, care însumează peste 12.800, conform datelor publicate săptămâna trecută, este profund agravată de suspendarea cadrelor medicale, a asistenţilor medicali şi a personalului administrativ care nu este imunizat sau nu este imunizat cu schema completă şi reprezintă, de asemenea, peste 4% din totalul forţei de muncă din domeniul sanitar.

Italia a înregistrat 139.265 de decese asociate COVID-19 după izbucnirea pandemiei, în februarie 2020, şi a raportat peste 7.55 milioane de cazuri de infectări până astăzi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`