Ultimul bilanț al victimelor din Israel: 1.200 de morți și 50 de ostatici sau dispăruți: „Au fost uciși oameni neînarmați, cetățeni normali care se pregăteau să ia micul dejun și atât”

Ultimul bilanț al victimelor din Israel: 1.200 de morți și 50 de ostatici sau dispăruți: Au fost uciși oameni neînarmați, cetățeni normali care se pregăteau să ia micul dejun și atât

Numărul victimelor din Israel a crescut la 1.200 de morţi şi există 50 de ostatici confirmaţi sau persoane dispărute, transmite BBC. Din partea palestinienilor, ultimul bilanţ arată că 900 de oameni au murit în Gaza.

Nu se știe numărul exact al civililor care au murit în Kfar Azza, dar deocamdată pare unul dintre cele mai grave locuri ale vărsării de sânge

Jurnaliștilor de la BBC și New York Times li s-a permis să intre în Kibbutz Kfar Aza, o comunitate israeliană de la granița cu Gaza, unde au fost uciși oameni când Hamas a pătruns sâmbătă. Printre cei morți se numără sugari și copii, relatează New York Times.

„Soldații care au petrecut o mare parte din zi printre ruine recuperând cadavrele civililor au spus că a avut loc un masacru. Pare probabil că o mare parte din omoruri au avut loc în primele ore ale asaltului de sâmbătă”, relatează BBC.

Armata israeliană a avut nevoie de 12 ore pentru a ajunge la comunitate, a declarat pentru BBC Davidi Ben Zion, comandantul adjunct al Unității 71, o echipă experimentată de parașutiști care a condus asaltul, iar luptele au continuat până marți dimineață.

„Slavă Domnului că am salvat multe vieți ale multor părinți și copii”, a spus el. „Din păcate, unii au fost arși de [cocktailuri] Molotov”.
Ben Zion a declarat pentru BBC că atacatorii Hamas care au ucis familii, inclusiv copii, au fost „doar o mașinărie a jihadului care ucide pe toată lumea, [oameni] fără arme, fără nimic, doar cetățeni normali care vor să își ia micul dejun și atât”.

Nimeni nu poate spune exact câți dintre ei au murit în Kfar Azza, dar deocamdată pare unul dintre cele mai grave locuri ale vărsării de sânge. Soldații și salvatorii au spus că zeci, posibil sute, au fost măcelăriți aici, inclusiv bunici, sugari și copii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`