Ultimele informații despre situația din Israel, oferite de o româncă stabilită acolo: Lumea e speriată, se așteaptă ca odată cu plecarea lui Biden să înceapă bombardamentele tot mai intense (VIDEO)

Ultimele informații despre situația din Israel, oferite de o româncă stabilită acolo: Lumea e speriată, se așteaptă ca odată cu plecarea lui Biden să înceapă bombardamentele tot mai intense (VIDEO)
sursa foto: captura video B1 TV

Roxana Perez, o româncă stabilită în Israel, care locuiește aproape de granița cu Fâșia Gaza, a avut o intervenție în cadrul emisiunii Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin.

Românca a descris cum mai e situația acolo, dacă mai sunt alerte, așa cum au fost în ultimele zile, și cum e atmosfera după ce a avut loc explozia uriașă la spitalul din Gaza, unde au murit sute de oameni.

„Nu sunt bombardamente din partea armatei Israelului înspre Gaza, tocmai din motiv că este această vizită prezidențială. În schimb, din partea liderilor Hamas, într-adevăr, sunt bombardamente. Chiar acum două-trei minute, în timp ce eram în direct cu dumneavoastră, erau bombardamente într-un oraș foarte mare din Sud, cel mai mare din sudul Israelului, numit Beer Sheva.

Până nu demult au fost doar bombardamente până la 10 km de Fâșia Gaza, acum au început să meargă mult mai departe. Beer Sheva este la 40 și ceva de kilometri de Fâșia Gaza, deci se intensifică.

Starea oamenilor este destul de tensionată pentru că am fost amenințați și suntem amenințați încontinuu. Problema care a fost aseară cu acest atac a schimbat un pic toată situația. Lumea a devenit foarte alarmată. Se știa clar că Israelul nu ar fi făcut o asemenea greșeală, chiar înaintea vizitei lui Biden, nu se dorea acest lucru. Dar Israel nu a venit imediat să dea amănunte foarte multe până nu a fost foarte bine informat și până nu s-au informat cu imagini, cu clipuri audio cu totul, cu înregistrări audio, nu au făcut anumite declarații decât când a fost totul foarte, foarte transparent și au putut să dovedească că nu a fost o rachetă lansată de armata israeliană. Lumea e speriată, lumea se așteaptă ca odată cu plecarea lui Biden să înceapă bombardamentele cât mai intense, tot mai intense.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)