Ultima zi în care adolescenții au putut fi vaccinați cu prima doză în Israel. Din circa 200.000 de israelieni vaccinați în ultima luna, cei mai mulți aveau vârste între 12 și 16 ani
În jur de 200.000 de israelieni s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultima lună – în principal, cu vârste între 12 și 16 ani – iar sâmbătă a fost ultima zi în care tinerilor le-a putut fi administrată o primă doză din tranșele de ser existente. Dozele de Pfizer din stocurile țării expiră la final de iulie și nu sunt așteptate noi tranșe până în septembrie, transmite The Jerusalem Post.
Potrivit Times of Israel, în cazul adulților vaccinarea va putea continua cu Moderna.
Israel: Din circa 200.000 de cetățeni vaccinați în ultima luna, cei mai mulți aveau vârste între 12 și 16 ani
Autoritățile din Israel negociază cu Pfizer pentru a devansa livrările către începutul lunii august, relatează N12. Cu toate acestea, încă nu a fost perfectat niciun acord.
În weekend, Pfizer și partenerii de la BioNTech au anunțat că plănuiesc să ceară autorităților din SUA și Europa o autorizare pentru a administra o a treia doză din vaccinul anti-COVID-19, invocând probele care arată că riscul de infectare crește la șase luni de la injectare, precum și răspândirea rapidă a variantei Delta.
De partea cealaltă, Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au precizat, într-o declarație comună, că americanii vaccinați în schemă completă nu au nevoie de o a treia doză la acest moment.
La rândul ei, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a explicat că este prea devreme pentru a determina dacă este nevoie de mai mult de două doze, arătându-se încrezătoare că actualul regim de administrare este suficient.
Chiar și oficialii sanitari israelieni spun că la ora actuală încă nu există destule date care să justifice un astfel de demers. Mai degrabă, ei intenționează să ofere o asemenea doză persoanelor imunocompromise.
În lupta cu pandemia, autoritățile israeliene au adoptat noi reguli de protecție sanitară. Una dintre ele este carantina obligatorie pentru toți călătorii care sosesc în Israel, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, carantină în care vor fi nevoiți să stea până la momentul în care vor primi un rezultat negativ la testarea efectuată după sosire.